Ερώτηση στη Βουλή για την υπολειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στον Πρίνο και την φημολογούμενη κατάργηση της μονάδας κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και πέρα από την Τάνια Ελευθεριάδου, την υπογράφουν οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου, Τρύφων Αλεξιάδης, Παύλος Πολάκης, Νατάσα Γκαρά, Μάριος Κάτσης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Πάνος Σκουρολιάκος. 

 

Στην ερώτηση η βουλευτής αναφέρει: 

 

Θέμα: Κίνδυνος κλεισίματος του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στον Πρίνο

 

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε να θέσει σε υπολειτουργία το κατάστημα του Πρίνου, στη Θάσο, καταδικάζοντας το σε αργό θάνατο. Τα καταστήματα ΕΛ.ΤΑ. είναι η μοναδική δημόσια υπηρεσία που λειτουργεί στην περιοχή και προσφέρει υπηρεσίες ταχυδρομικού έργου, ενώ συμμετέχει και στον τομέα των τραπεζικών συναλλαγών (σε συμφωνία με την Eurobank). 

 

Το κλείσιμο του θα προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους κατοίκους των διπλανών χωριών-κυρίως των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων- που εξυπηρετούνται αποκλειστικά απ’ το εν λόγω κατάστημα, όπως επίσης στους χιλιάδες επισκέπτες των καλοκαιρινών μηνών. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή (υπο)λειτουργεί με δύο μόλις εργαζόμενους, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού. 

 

Με δεδομένη τη δήλωση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών σχετικά με το σχέδιο της Κυβέρνησης να κλείσει 415 υποκαταστήματα, οι ανησυχίες των κατοίκων της Θάσου μεγαλώνουν. 

 

Επειδή, οι κάτοικοι της Θάσου δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους.

 

Επειδή, το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. θα αποδυναμώσει κι άλλο την παρουσία δημόσιων υπηρεσιών στο νησί.

 

Επειδή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μέτρα διάσωσης του Οργανισμού και διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του και η δρομολόγηση της απαξίωσης από την παρούσα κυβέρνηση δεν είναι προς όφελος των πολιτών. 

 

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί

  1. Πώς προτίθενται να ενεργήσουν ώστε να παραμείνει ανοιχτό το κατάστημα στον Πρίνο και αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η προκήρυξη θέσεων ώστε να καλυφθούν τα κενά;
  2. Σε ποιες κινήσεις θα προβούν ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ. πανελλαδικά;