UPDATE: το περιστατικό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τελικά κορωνοϊός 

 

γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Καβάλας για έναν ασθενή που διακομίσθηκε με ασθενοφόρο και έφερε συμπτώματα γρίπης. 

 

Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει το σχετικό πρωτόκολο και λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας μέχρι να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται. 

 

Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, σε ηλικία περίπου 50 ετών, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στη Γερμανία.

 

Φαίνεται ότι τα μέτρα που έλαβε το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενεργοποίησαν και τον αντίστοιχο συναγερμό στο νοσοκομείο. 

 

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δεν είχαν γίνει ακόμη γνωστά στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης. Πάντως τονίζεται ότι έχει γρίπη και όχι οτιδήποτε άλλο. 

 

Τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως οι στολές, οι μάσκες κλπ, φαίνεται ότι προκάλεσαν πανικό σε άλλους ασθενείς στο νοσοκομείο και η εσφαλμένη πληροφορία για την «νοσηλεία ασθενούς με κοροναϊό» γρήγορα διαδόθηκε. 

 

Μιλώντας στο KavalaNews.GR ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για ένα περιστατικό που εμπνέει ανησυχία και πως η όποια κινητοποίηση έγινε για λόγους πρόληψης και μόνο. Είπε δε πως όλο αυτό το συμβάν δοκίμασε και τα αντανακλαστικά του νοσοκομείου, το οποίο είναι πανέτοιμο, τόνισε, να αντιμετωπίσει πραγματικά περιστατικά κοροναϊού αν αυτά φτάσουν μέχρι την περιοχή. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Ξενοφώντα Κροκίδη, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή. «Τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης υπόθεσης ασθενούς δεν είναι αυτά που αφορούν σε κοροναϊό» είπε και εξήγησε ότι ο ασθενής έχει απλώς γρίπη και δεν ανήκει σε κάποια κατηγορία υψηλού κινδύνου αφού ούτε προήλθε αλλά ούτε και ταξίδεψε ποτέ στην Κίνα.