Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ  Καβάλας: Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του νομού 

 

Η αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας αλλά και η ορθή άσκηση των υποχρεώσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτάσσει σοβαρότητα και ειλικρίνεια, αρετές άγνωστες στην Νέα Δημοκρατία και τον Συριζα.

 

Ο σχεδιασμός για την παραχώρηση δέκα (10) λιμανιών αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία του Συριζα, που έλαβε σάρκα και οστά με την ψήφιση του νόμου 4597/2019, ο οποίος είχε βρει αντίθετη όλη την τότε αντιπολίτευση συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με εισηγητή τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη είχε καταψηφίσει μαζί μας το σχετικό νομοσχέδιο.

 

Μέσα στα δέκα (10) λιμάνια που παραχωρήθηκαν είναι κι αυτό της Καβάλας και προκαλεί εντύπωση όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία που ενώ καταψήφισε τον σχετικό νόμο σήμερα θέλει να τον εφαρμόσει στο ακέραιο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Βουλευτές του που ενώ ψήφισαν το δικό τους δημιούργημα, τον νόμο 4597/2019, την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ και την υπο-παραχώρηση σε ιδιώτες, σήμερα κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πρόθεση ιδιωτικοποίησης.

 

Ως Κίνημα Αλλαγής εμμένουμε στις απόψεις που εκφράσαμε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου το οποίο καταψηφίσαμε και καλούμε αφενός μεν την Νέα Δημοκρατία να ενημερώσει τους πολίτες της Καβάλας για την φημολογούμενη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της Καβάλας και τους όρους αυτής, αφετέρου δε τον Συριζα να αφήσει κατά μέρος το λαϊκισμό και να ξεκαθαρίσει αν άλλαξε θέση και δεν υποστηρίζει πλέον το νόμο 4597/2019 που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε.

Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής  

Καβάλας