Εγκαινιάστηκε από τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου το έργο της ανακαίνισης του αεροδρομίου της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος το οποίο υλοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ ΑΕ για λογαριασμό της εταιρίας FRAPORT. 

 

Αμέσως μετά την τελετή για το έργο που παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό της Καβάλας μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της FRAPORT HELLAS Alexander Zinell ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για την αρχή της πολλών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν στο αεροδρόμιο της Καβάλας. 

 

Επισήμανε πως το έργο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 16 μήνες κι είχε προϋπολογισμό 11,5 εκ ευρώ λέγοντας πως το έργο έγινε ενώ το αεροδρόμιο λειτουργούσε και μεταξύ άλλων δημιούργησε ένα νέο σύστημα διαχείρισης αποσκευών, καλύτερο εξοπλισμό και επιπλέον χώρους καταστημάτων. «Για το αποτέλεσμα των εργασιών μιλούν ήδη θετικά οι επιβάτες του αεροδρομίου. Αυτή είναι μόνο η αρχή», τόνισε. 

 

Αναφερόμενος στις νέες πτήσεις charter τόνισε πως πρόκειται να ξεκινήσουν δρομολόγια από το Βουκουρέστι το Ελσίνκι και το Μιλάνο.

 

«Η συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους εκπροσώπους τουρισμού της περιοχής θα συνεχιστεί. Ένα αεροδρόμιο ωστόσο δεν είναι από μόνο του παράγοντας τουριστικής ανάπτυξης. Όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο είναι εδώ, είναι το δικό σας αεροδρόμιο. Είναι εδώ για να εξυπηρετεί την τοπική κοινότητα» είπε.