Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας και συγκεκριμένα της παράταξης του Παύλου Ζησίμου «Ανανέωση Τώρα» έχει προκαλέσει η απόφαση της διοικητικής επιτροπής να προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων στα μέλη της κάθε φορά που συμμετάσχουν σε κάποια από τις επιτροπές που συνεδριάζουν. Ειδικότερα η ανακοίνωση της παράταξης «Ανανέωση Τώρα» αναφέρει τα εξής: 

 

 

Όταν η πρώτη απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου (της επιτροπής δηλαδή που αποτελείται από τον στενό κύκλο της διοίκησης η οποία μοιράζει λεφτά και παίρνει αποφάσεις χωρίς να δίνει λόγο στο Διοικητικό Συμβούλιο) είναι να λαμβάνουν «αποζημιώσεις» μεταξύ τους από συμμετοχές σε επιτροπές που κατά την γνώμη μας δεν συνεδριάζουν ποτέ, είναι ολοφάνερο ότι δεν τους απασχολεί καθόλου ο ξεπεσμός του θεσμού του Επιμελητηρίου που υποτίθεται ότι «κόπτονται και αγωνιούν».  

 

Μέχρι και 200 ευρώ «αποζημίωση» για τη συμμετοχή σε κάθε σκιώδη επιτροπή, ο δε κύριος Πρόεδρος φρόντισε να συμμετέχει σε όλες τις «επιτροπές» για να αποκομίσει και τη «μερίδα του λέοντος» .  

 

Τώρα που έχει ξεσπάσει η μάχη για τον «θρόνο», παρακολουθούμε όλοι την πτώση του θεσμού με συναλλαγές – υπόγειες συμφωνίες και αλληλοκατηγορίες, ήρθαν να προστεθούν και οι «αποζημιώσεις ανιδιοτελούς προσφοράς».

 

Επειδή υπάρχουν αξιόλογα στελέχη με ικανότητες και δυνατότητες είναι η ώρα ο κάθε ένας μας να πάρει θέση υπέρ ή κατά αυτής της κατάστασης και να δράσει ανάλογα. Ειδάλλως , όσοι υποστηρίζουν ή δεν αποδοκιμάζουν αυτά που γίνονται, προφανώς, είναι συμμέτοχοι. 

 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την αρχή.  Δεν θα δεχθούμε άλλο υποβιβασμό.              

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού 

Ζησίμου Γεώργιος Παύλος

Βακιρτζή Έλσα

Καραγιαννίδης Αντώνης 

Μπίλιας Αναστάσιος 

Νούση Κατερίνα

Παπαδάκης Χρήστος