Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συγχαίρει τους ταλαντούχους μαθητές του Έλλη Κανάκη, Δημήτρη Ιγνατιάδη και Άννα Γρυπάρη, οι οποίοι έλαβαν μέρος στις ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τη στελέχωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του ΜΜΘ «ΜΟΥΣΑ». Με την εξαιρετική τους επίδοση κατόρθωσαν να διακριθούν και να επιλεγούν μεταξύ των ενεργών μελών της ορχήστρας.

 

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Μεγάρου ήταν πολύ υψηλή, με υποψηφίους από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Λάρισα, την Κοζάνη και άλλους Δήμους της Βόρειας Ελλάδας. Περισσότεροι από 200 νεαροί μουσικοί παρουσίασαν το ταλέντο τους σε δύο επιτροπές, τις οποίες στελέχωσαν σημαντικές μουσικές προσωπικότητες. Μεταξύ αυτών ο Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Peter Stark, ο διεθνής Έλληνας μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου, ο διεθνής φλαουτίστας και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Όθωνας Γκόγκας, μαζί με εκπροσώπους του ΜΜΘ.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα "ΜΟΥΣΑ" θα λειτουργήσει με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και έχει ως στόχους τη δημιουργία μίας κοινότητας νέων μουσικών ορχήστρας και την ανάπτυξη συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο.

 

Τα συγχαρητήριά του έδωσε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΜΘ, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, σε όλους τους νεαρούς «φίλους με τους οποίους θα ξεκινήσουμε αυτό το συναρπαστικό μουσικό ταξίδι.» Και καταλήγοντας, επισήμανε το εξής: «Είναι οι άνθρωποι, που φτιάχνουν τους Θεσμούς».

 

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                         

Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης                                  

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος