Με μια συγκινητική πρωτοβουλία τους, δύο επαγγελματίες της Καβάλας αποφάσισαν μέσω των καταστημάτων τους να υποστηρίξουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

 

Πρόκειται για τον Γιώργο Κουτσογιαννάκη (you shop – Ερ. Σταυρού 48) και τον Χριστόφορο Παπαϊωάννου (υδραυλικά, Φωτήλα 4 στον Αη Γιώργη). 

 

Ο τρόπος που σκέφτηκαν ήταν απλός. Όποιος επιθυμεί, τοποθετεί ανώνυμα στον κουμπαρά ένα χαρτονόμισμα των 20€ και αφήνει ένα σημείωμα με τα στοιχεία της οικογένειας που γνωρίζει ότι έχει ανάγκη.

 

Έτσι ο καθένας μπορεί να αναλάβει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μιας οικογένειας, κρατώντας την ανωνυμία του. 

 

Η συγκέντρωση χρημάτων θα γίνεται μέχρι την Κυριακή 22/12. Στη συνέχεια θα αγοραστούν κρέατα σε χαμηλότερη τιμή, από κρεοπωλείο της Καβάλας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. 

 

Η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει συζητήσεις στην αγορά και δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που σκέφτονται να κάνουν το ίδιο αυτές τις ημέρες. 

 

Σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία του εγχειρήματος, δεν είναι μόνο να αφήσει κάποιος ένα ποσό από το υστέρημά του αλλά και να υποδείξει μια οικογένεια που γνωρίζει ότι έχει ανάγκη. 

 

Η σχετική ανάρτηση του Γιώργου Κουτσογιαννάκη είναι η εξής: 

 

Φίλοι και φίλες,

 

Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας…!

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ας ενωθούμε όλοι μαζί για να δώσουμε λίγη χαρά και ελπίδα σε μερικούς συνανθρώπους μας.

 

Η ιδέα μας είναι απλή:

 

Να βοηθήσουμε μερικές οικογένειες, που έχουν ανάγκη, να περάσουν τις γιορτές όμορφα, προσφέροντάς τους ένα αξιοπρεπές γιορτινό τραπέζι.

 

Για αυτό το σκοπό χρειαζόμαστε χρήματα, διάθεση για εθελοντική προσφορά και το σημαντικότερο... πληροφορίες για οικογένειες που έχουν ανάγκη!!!!

 

Αναγκαστικά κάποιοι θα βγούμε μπροστά για να συντονίσουμε τη δράση… Συγκεκριμένα ο Xristoforos Papaioannou και εγώ.

 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

 

Από τις 17/12 θα υπάρχει διαθέσιμος- σε καθένα από τα 2 μαγαζιά μας- από ένας κουμπαράς.

 

Όσοι θέλετε να συμμετέχετε είτε ατομικά, είτε συλλογικά (και μας εμπιστεύεστε φυσικά) θα φέρετε ένα χαρτονόμισμα των 20€, και θα το ρίξετε ανώνυμα στον κουμπαρά.

 

Με αυτή την κίνηση αναλαμβάνετε να προσφέρετε το εορταστικό γεύμα σε μια οικογένεια, τα στοιχεία της οποίας θα μας τα αφήσετε σε ένα σημείωμα μαζί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες(Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνο Επικοινωνίας (αν υπάρχει), Αριθμό Ατόμων κτλ).

 

Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 22/12 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ, για να προλάβουμε να παραδώσουμε έγκαιρα τα τρόφιμα στις οικογένειες.

 

Τα τρόφιμα θα είναι κρέατα διαφόρων ειδών, που μας προσφέρει σε ειδικές τιμές για την περίπτωση, τοπική εταιρεία, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη.

 

*Όσοι γνωρίζετε παραπάνω από μια οικογένεια, παρακαλώ, να μας το πείτε.

 

**Η λογική της κίνησης είναι ο κάθε ένας να αναλάβει μια οικογένεια, ώστε να υπάρχει ισότητα προσφοράς από όλους και προς όλους.

 

***ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙΩΝ:

Χ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ – ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ- ΦΩΤΗΛΑ 4 – ΚΑΒΑΛΑ – ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Γ.ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ -ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 48 -ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ YOU SHOP Καβάλας

 

****ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ INBOX