Μια δυσάρεστη περιπέτεια έζησε το πρωί της Παρασκευής μία οκτάχρονη μαθήτρια την ώρα που πήγαινε στο σχολείο της μαζί με τη γιαγιά της.  Συγκεκριμένα, το κορίτσι με τη γιαγιά του πήραν το λεωφορείο από τη στάση του αστικού ΚΤΕΛ κοντά στο σπίτι τους όπως κάνουν κάθε μέρα. Όταν έφτασαν στη στάση που βρίσκεται κοντά στο σχολείο, ζήτησαν από τον οδηγό να κατέβουν. 

 

Εκείνος άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε πρώτα η γιαγιά και γύρισε να κατεβάσει και την εγγονή της. Ο οδηγός ωστόσο δεν πρόσεξε ότι το κορίτσι δεν είχε προλάβει να κατέβει, έκλεισε την πόρτα με αποτέλεσμα ο αστράγαλος τής μικρής να εγκλωβιστεί ανάμεσα στην πόρτα. Ο οδηγός που δεν αντιλήφθηκε αμέσως τι έχει συμβεί παρέσυρε το κορίτσι για περίπου δυο - τρία μέτρα, με την γιαγιά να τρέχει δίπλα στο λεωφορείο κρατώντας το παιδί από το χέρι και φωνάζοντας. Ο οδηγός του λεωφορείου, ευτυχώς, κατάλαβε εγκαίρως ότι κάτι συνέβαινε και σταμάτησε. 

 

 

Κατέβηκε από το λεωφορείο και είδε το κοριτσάκι πεσμένο κάτω. Έφερε γρατζουνιές στην κοιλιά από το σύρσιμο ενώ η γιαγιά  του είχε πάθει εξάρθρωση του ώμου στην προσπάθειά της να πιάσει τη μικρή και να την τραβήξει. Ο οδηγός ωστόσο δεν έδωσε σημασία και χωρίς να καν να σκεφτεί να καλέσει το ΕΚΑΒ, είπε ένα ξερό εντάξει είστε (ή κάτι τέτοιο) και συνέχισε την πορεία του γιατί, όπως είπε το λεωφορείο ήταν μέσα στη μέση κι έκλεινε τον δρόμο. 

 

 

Εντοπίστηκε λίγο αργότερα από την αστυνομία έπειτα από καταγγελία της γιαγιάς, ενώ η ίδια και η εγγονή της μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Καβάλας, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν σοβαρά. Οι γονείς της μικρής μαθήτριας πρόκειται να κινηθούν νομικά κατά του οδηγού του λεωφορείου ο οποίος, όπως καταγγέλλει η μητέρα του κοριτσιού, επέδειξε αδιαφορία για το συμβάν που προκάλεσε.

Κ.Γ.