Η 17 Νοέμβρη δεν είναι μέρα γιορτής , είναι μέρα μνήμης και αναστοχασμού , είναι μέρα απόδοσης ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αντιστάθηκαν στην Αμερικανοκίνητη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών , με αποκορύφωμα την φοιτητική εξέγερση , έχοντας τη στήριξη και τη συμμετοχή μαθητών και εργατών , στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973.

 

Η θυσία και τα συνθήματα των εξεγερμένων φοιτητών και φοιτητριών ( όχι μόνον στο Πολυτεχνείο αλλά και στην Θεσσαλονίκη , στην Πάτρα , στα Γιάννενα ) 

   ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

   ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

   ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

   ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

είναι μια λαμπρή παρακαταθήκη και για το σημερινό λαϊκό κίνημα με σκοπό την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και τη δημιουργία μιας ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κοινωνίας.

Η χώρα μας , όπως και πολλές άλλες χώρες στον κόσμο , εξακολουθεί να δεινοπαθεί από τη βαρβαρότητα του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος , που γεννά φτώχεια , πολέμους και ξεριζωμούς. Οι εκφραστές του καπιταλιστικού συστήματος δείχνουν  το πραγματικό τους  αντιλαϊκό πρόσωπο , καταργούν  εργασιακά δικαιώματα ( τα οποία αποκτήθηκαν με αίμα από το παγκόσμιο εργατικό κίνημα ) , υποβαθμίζουν τη δημόσια δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ και το δημόσιο σύστημα ΥΓΕΙΑΣ , δείχνουν  μισάνθρωπες διαθέσεις  απέναντι σε εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες ( που γεννάει η δικιά τους βάρβαρη πολιτική ). 

Πιστεύουμε ότι καθήκον σήμερα των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών , έχοντας σαν άσβεστο φάρο τη θυσία των φοιτητών / τριών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973 , είναι η αντίσταση στις επιταγές του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Η  "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" καλεί όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες την Κυριακή στις 11 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους και εκείνες οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για «ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

 

 

Για τη Συμπαράταξη Πολιτών,

Ο επικεφαλής,

Άρης Βέρρο