Τα τελευταία χρόνια οι «παραδοσιακές» κομπίνες έχουν αρχίσει να προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής. Οι μικρές ή μεγάλες απάτες μέσω facebook δεν είναι απλώς ένα σημείο των καιρών αλλά μία νέα πραγματικότητα.

 

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξιχνίασε 4 περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου με το πρόσχημα ενοικίασης σπιτιού. Η υπόθεση έχει αρκετά σημεία ενδιαφέροντος

 

Το πρώτο αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη απάτη φέρεται να έχει διαπραχθεί από 4 άτομα, που ανάρτησαν στα προφίλ τους στο facebook την ίδια αγγελία για την ενοικίαση ενός σπιτιού. 

 

Η υπόθεση αρχίζει να εκτυλίσσεται τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η αγγελία ανέβηκε στα προφίλ τριών ανδρών (ηλικίες 26, 32 και 68 ετών) και μιας γυναίκας (54 ετών). 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στη «φάκα» των 4 δραστών, έπεσαν άλλα 4 άτομα τα οποία επικοινώνησαν με τους προαναφερθέντες, στην αρχή μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια μέσω τηλεφώνου, συμφωνώντας να καταβάλλουν διάφορα ποσά ως προκαταβολή για το «καπάρο» της μίσθωσης. 

 

Με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 830 ευρώ, ένα ποσό που δεν είναι τεράστιο αλλά να που συνέβη σε μία μικρή πόλη όπως η Δράμα. 

 

ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ & ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 

«Μετά την καταβολή των χρημάτων έπαυε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη» αναφέρει η αστυνομία που ενημερώνει ότι οι καταθέσεις των προκαταβολών πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 23-09-2019. 

 

Ακολούθησαν καταγγελίες των θυμάτων της απάτης στην αστυνομία, η οποία κίνησε διαδικασίες άρσης απορρήτου και ολοκλήρωσε ταχύτατα τις έρευνες, καταλήγοντας σε σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 4 ατόμων για απάτη μέσω διαδικτύου. 

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

 

Η υπόθεση έρχεται να θυμίσει σε όλους πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε χρήματα αφού προηγουμένως έχουμε δει κάτι με τα μάτια μας. Στην περίπτωση δε των ενοικιάσεων ή αγορών κατοικιών, η καλύτερη λύση που διασφαλίζει και τις δύο πλευρές, είναι η επιλογή ενός μεσίτη.