Συνελήφθησαν στις 4-10-2019, στους νομούς Θεσσαλονίκης και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ροδόπης, τρείς (3) διακινητές, ένας 19χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλαςπραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. 

 

Ακολούθως, στον κόμβο Ρεντίνας, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε αγροτική περιοχή, όπου ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς. 

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. 

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 19χρονο και συνοδηγό τον 25χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα κινούμενος προς την πόλη της Ξάνθης και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

 

Τελικά, ο οδηγός του οχήματος ανέστρεψε την πορεία του και κατευθύνθηκε προς την Κομοτηνή, ενώ λίγο έξω από την πόλη ακινητοποίησε το όχημα. Στη συνέχεια ο οδηγός μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως μετά από αναζητήσεις εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. 

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί - διακινητές στερούνταν άδειας ικανότητας οδηγήσεως, ενώ επιπλέον ο 27χρονος αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ. 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.