Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για το ερχόμενο διήμερο. Ο καιρός χαλάει σήμερα από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.   

 

Η γενικευμένη κακοκαιρία θα επηρεάσει και το νομό Καβάλας ο οποίος ωστόσο δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των σφοδρών φαινομένων.

 

Σύμφωνα με τα γραφήματα του meteo.gr η κακοκαιρία θα έχει απόψε Πέμπτη επίκεντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης και περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Εκτός από σφοδρές βροχοπτώσεις, αναμένονται και χαλαζοπτώσεις

 

Το συγκεκριμένο σκέλος της κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει και τις περιοχές στα δυτικά του νομού Καβάλας, κοντά στον Στρυμόνα, ιδιαίτερα από αργά τη νύχτα και προς το ξημέρωμα της Παρασκευής, θα πλησιάσει την πόλη αλλά και τον κάμπο των Φιλίππων και ορισμένες περιοχές της Θάσου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω. 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

 

Σήμερα Πέμπτη, αργά το απόγευμα, η κακοκαιρία θα χτυπήσει κυρίως την Κεντρική Μακεδονία και προς το βράδυ θα επηρεαστούν η Θεσσαλία και οι Σποράδες.   

 

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο. 

 

Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.  

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. 

 

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.   

 

Τη νύχτα προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. 

 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 20/09/2019, επηρεάζοντας σημαντικά τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.