Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ» εύχεται στους μαθητές Καλή Σχολική Χρονιά και ενημερώνει αυτούς και τους γονείς τους ότι για την αγορά των σχολικών ειδών θα πρέπει να μη βιαστούν αλλά να περιμένουν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών και να κάνουν έρευνα αγοράς. Οι σχολικές τσάντες να είναι κατάλληλες για τη σωματική διάπλαση των παιδιών και να μην παρασύρονται από τις διαφημίσεις. Σε περίπτωση που επιλέξουν το διαδίκτυο για τις αγορές τους να επιλέξουν αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα και αν το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που αναγραφόταν στη σελίδα μπορούν να το επιστρέψουν.  

 

Οι γονείς να γνωρίζουν ότι στα σχολικά κυλικεία επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένα προϊόντα που συμβάλλουν στη σωστή διατροφή των παιδιών. 

 

Η ΕΝΚΚΑ στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών συμμετείχε κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 στη θεματική εβδομάδα, η οποία πραγματοποιείται Απρίλιο- Μάιο στα Γυμνάσια πανελλαδικά. Επισκεφθήκαμε τρία σχολεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Συγκεκριμένα, το 6οΓυμνάσιο, το 5οΓυμνάσιο και το Γυμνάσιο Κεραμωτής. Τα θέματα που συζητήσαμε με τους μαθητές ήταν: «Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Καταναλωτών», «Διατροφή και Δικαιώματα Καταναλωτή», «Αναζητώντας τα σωστά τρόφιμα».

 

Ευχαριστούμε τους διευθυντές, τους καθηγητές των σχολείων για την πρόσκληση και τους μαθητές για το ενδιαφέρον τους. Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση των καταναλωτών πρέπει να ξεκινά από μικρή ηλικία ώστε να διαμορφωθεί ορθή καταναλωτική συμπεριφορά και οι παραπάνω δράσεις συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.