Με σύνθημα «ΕΕ vs Νεολαία. Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος», πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ αποτελούν ένα γεγονός όπου εκατοντάδες μαθητές ενώνουν τη φωνή τους και δίνουν το μήνυμα ότι «μαζί είμαστε πιο δυνατοί». Κάθε χρόνο αποτελούν γιορτή νεανικής δημιουργίας, συζήτησης, προβληματισμού, διασκέδασης. Ξεχωρίζουν από οποιοδήποτε άλλο φεστιβάλ γιατί δε βασίζονται σε χορηγούς και ευεργέτες αλλά στήνονται από μέλη, φίλους της ΚΝΕ και από μαθητές που προβληματίζονται και θέλουν να εκφραστούν.

Δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές για συζήτηση, άθληση, συλλογικότητα, πολιτιστική δημιουργία και διασκέδαση. Σκοπός του φεστιβάλ είναι, μέσα από τις δραστηριότητες και τη διασκέδαση, ο προβληματισμός των μαθητών σε σχέση με διάφορα κοινωνικά ζητήματα όπως τα ναρκωτικά, ο ρατσισμός και η εκμετάλλευση που γεννά το σύστημα στο οποίο ζούμε και η προοπτική της οικοδόμησης μιας κοινωνίας στη βάση της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στην κοινωνία.

Το θέμα που επιλέχθηκε και φέτος είναι «Ε.Ε. vs Νεολαία, σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος», γιατί είναι ένα ζήτημα γύρω από το οποίο γίνεται πολλή συζήτηση μέσα στα σχολεία, μέσα από μαθήματα, ευρωπαϊκά προγράμματα και όχι μόνο,  ενώ τα αποτελέσματα της πολιτικής της αγγίζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας των μαθητών. Στα πλαίσια της Ε.Ε. 1 στους 8 ανθρώπους πεινάει, 1 στα 5 παιδιά είναι υποσιτισμένα και υπάρχουν 123.000.000 νέοι ως 24 ετών με βασική έλλειψη ανάγνωσης και γραφής.

Γι’ αυτό καλούμε τους μαθητές να σκεφτούν έξω από τα όρια του συστήματος. Να διεκδικήσουν το μέλλον και τη ζωή που τους αξίζει πλάι στους γονείς τους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, πλάι στην ΚΝΕ. Ένωσε τα χέρια μαζί μας, να γίνουν πολλές γερές, δυνατές γροθιές για να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση!

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων, θεατρικά σκετς, χορευτικά σχήματα, παρουσιάσεις σχολικών πρότζεκτ, προβολές βίντεο ενώ στο χώρο θα υπάρχουν ταμπλό σχετικά με την ΕΕ και τη σχέση της με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το σχολείο. Πλάι με τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους δε θα λείπουν βέβαια και τα αθλητικά τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ!

Τα φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν:

  • Αλεξανδρούπολη: Σάββατο 4/4 στις 19:00 στον πεζόδρομο Ακαδημίας οι κεντρικές εκδηλώσεις, Κυριακή 5/5 στις 11:00 τουρνουά βόλλευ-μπάσκετ στα Γυμνάσια
  • ΚομοτηνήΣάββατο 28/4 στις 19:00 στην κεντρική πλατεία  (σε περίπτωση βροχής στην παλιά Νομική)
  • ΞάνθηΣάββατο 4/4 στις 15:00 τουρνουά ποδοσφαίρου στην Ασπίδα, στις 19:00 απέναντι από τη ΔΕΗ οι κεντρικές εκδηλώσεις (σε περίπτωση βροχής στο αναγνωστήριο ΠΡΟΚΑΤ)
  • Καβάλα: Παρασκευή 3/4 στις 17:30 τουρνουά μπάσκετ στο πάρκο του Φαλήρου και Σάββατο 4/4 στις 19:00 στο νέο Φάληρο οι κεντρικές εκδηλώσεις
  • Δράμα: Κυριακή 5/4 στις 18:30 στο Δημοτικό κήπο.