Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στη Χρυσούπολη από το διπλό φονικό στην περιοχή της Ποντιάδας και κυρίως για την τελείως ασήμαντη αφορμή για την οποία χάθηκαν δύο ζωές. 

 

Θύτης και θύμα, αμφότεροι 42 ετών (γεννημένοι το 1977), είχαν από καιρό διένεξη για το χώρο στον οποίο το θύμα στάθμευε το φορτηγό του. 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 42χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα τον επίσης 42χρονο γείτονά του Σίμο Σάββα και την 67χρονη (γεννημένη το 1952) μητέρα του Μαρία Σάββα. 

 

Λέγεται ότι η αντιπαράθεση το βράδυ της Πέμπτης άρχισε όταν η μητέρα του θύματος, βγάζοντας τα σκουπίδια, συναντήθηκε με τον 42χρονο φερόμενο ως δράστη και διαφώνησε έντονα μαζί του.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνέχεια μετέβη στο σπίτι του μαζί με τον γιο της για να ζητήσουν εξηγήσεις. Εκεί ο 42χρονος άνοιξε πυρ και τους σκότωσε εν ψυχρώ μπροστά στο πλατύσκαλο της εισόδου του. 

 

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι παρόντα ήταν κι άλλα άτομα τα οποία γλίτωσαν, λόγω αστοχίας, από τους πυροβολισμούς. 

 

Ο 42χρονος Σάββας Σίμος άφησε πίσω του σύζυγο και δύο μικρά παιδιά. Περίοικοι αναφέρουν ότι ο δράστης είναι κυνηγός και κατείχε νόμιμα την κυνηγετική καραμπίνα. 

 

Η κηδεία του 42χρονου και της 67χρονης μητέρας του θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 23/8 στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στη Χρυσούπολη.