Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα..." τον Σοσιαλισμό», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ταξιδεύει αυτό το διάστημα με προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το ραντεβού στην πόλη της Καβάλας δίνεται στο Πάρκο Φαλήρου στις 6 και 7 Σεπτέμβρη, με μεγάλες συναυλίες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

 

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Φεστιβάλ μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

 

Την Παρασκευή θα χαιρετίσει ο Ηλίας Αργυρόπουλος μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους: Urban Pulse, Opera Chaotique, stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και dj Party.

 

Επιπλέον στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις, στέκια Μαθητών - Φοιτητών - Νέων Εργαζομένων με πλούσιες δραστηριότητες, συζητήσεις, παιδότοπος για τους μικρούς φίλους, έκθεση βιβλίου, κ.ά.