«Για την Ελλάδα της Νέας Εποχής - Δίκαιη Ανάπτυξη-Ισότητα-Κοινωνική Δικαιοσύνη» ήταν το θέμα της ομιλίας του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Galaxy που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Γιώργο Παπαφιλίππου και Κώστα Μορφίδη.

 

Ο κ. Ρήγας μίλησε κυρίως για το θέμα της 4ης αξιολόγησης αλλά και για το τέλος της εποχής των μνημονίων όπου θα εισέλθει η χώρα μετά τον Αύγουστο. Αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα που σχεδιάζεται από την πλευρά της κυβέρνησης λέγοντας πως έχει έρθει η ώρα η χώρα να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις. Τόνισε επίσης πως ο Ελληνικός λαός πεάρσε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ενώ επισήμανε πως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με το μοντέλο που είχε διαμορφωθεί η χώρα δεν θα έβγαινε από τα μνημόνια. 

 

 

Τέλος εξαπέλυσε δριμεία  κριτική κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για «αντικοινωνική αντιπολιτευτική πρακτική» με αφορμή τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα οποία, όπως είπε, είναι απόρροια του συστήματος της διαπλοκής.

 

Θετική εντύπωση πάντως έκανε το γεγονός η εμφανής απουσία αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας μέσα και έξω από το ξενοδοχείο όπου γινόταν η ομιλία, καθώς επρόκειτο για μια πολιτική ομιλία  και μια συνήθης πρακτική είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για την αφάλεια των πολιτικών στελεχών των κομμάτων 

Κ.Γ.