Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή στις 18 Απριλίου για το πρόβλημα της δυσοσμίας σε περιοχές του Δήμου Καβάλας και την ατμοσφαιρική ρύπανση από τις βιομηχανίες που λειτουργούν στη Νέα Καρβάλη το ΚΚΕ Καβάλας αναφέρει: 

 

 

«Στις 18/04/2018 πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση στην Ν. Καρβάλη, στην οποία με μεγάλη αγανάκτηση οι κάτοικοι καταγγέλλουντην ατμοσφαιρική ρύπανση στη γύρω περιοχή, με τη μεγάλη επιβάρυνση στην υγεία τους, που δέχονται από τη λειτουργία των δυο χημικών μονάδων ανατολικά της Καβάλας.

Στις 13/06/2018 κατατίθεται ερώτηση από το ΚΚΕ με θέμα «Πρόβλημα δυσοσμίας σε περιοχές του Δήμου Καβάλας».

Στις 4/07/2018 δίνεται η απάντηση του υπουργείου που λέει «….το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης…»,δηλαδή ζητάει από την Περιφέρεια στοιχεία, που έχει τα χαλασμένα μηχανήματα, που θα τα επισκευάσει ή που θα αγοράσει καινούρια και αφού γίνουν όλα αυτά και συγκεντρώσει τα στοιχεία η Περιφέρεια, θα τα πάρει το υπουργείο και στη συνέχεια…. 

Αν αυτό δεν είναι δούλεμα των κατοίκων που βιώνουν μία τέτοια αφόρητη κατάσταση για τους ίδιους και τα παιδιά τους, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.

Ευχαριστούμε το υπουργείο για τον κόπο του να «το πει στο σκύλο του και ο σκύλος στην ουρά του».  

 

 

5/7/2018

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ»