Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα Τετάρτη 6 Αυγούστου 2019, στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μάρκου Δέμπα. Στην συνάντηση ήταν παρόντες και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης καθώς και ο νεοεκλεγής Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλέξης Πολίτης στους οποίους ο Πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. 

 

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η έγκριση επέκτασης της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια ΑΜΘ για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜΜΕ.

 

Στα πλαίσια του προγράμματος εγκρίνονται 60 επιπλέον νέα επενδυτικά σχέδια  στον τουριστικό κλάδο στην Περιφέρεια ΑΜΘ εκ των οποίων τα 51 αφορούν επενδύσεις στην Καβάλα και Θάσο, συνολικού ύψους 8.857.000 με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια σε ποσοστό 50%. Συνολικά, από τον Δεκέμβριο του 2018, έχουν εγκριθεί  171 προγράμματα εκ των οποίων τα 142 αφορούν σε ίδρυση και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων σε Καβάλα και Θάσο. Η επέκταση της χρηματοδότησης έχει σαν αποτέλεσμα την ένταξη όλων των προτάσεων που έλαβαν βαθμολογία πάνω από 50.

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας συνεχάρη τον περιφερειάρχη για την προσπάθειά του στο να βρεθούν οι επιπλέον πόροι που απαιτούνταν για την ένταξη όλων των επενδυτικών σχεδίων, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου. Επίσης ο Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την άμεση ανταπόκριση στην επιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας για την γρήγορα επίλυση όλων των τεχνικών ζητημάτων για την ολοκλήρωση της έγκρισης.   

 

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μ. Δέμπας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Κ. Αντωνιάδη για την αποτελεσματική τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας και ιδιαίτερα της Περιοχής μας.

(δελτίο Τύπου)