Απευθύνω κάλεσμα στους 50.000 Καβαλιώτες που στις τελευταίες Ευρωεκλογές δεν ψήφισαν τη ΝΔ. Απευθύνω κάλεσμα και σε όσους απείχαν από τις τελευταίες εκλογές, κάλεσμα συσπείρωσης του δημοκρατικού & προοδευτικού κόσμου. 

 

Ναι, «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Κι αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ γιατί η χειρότερη μορφή Δεξιάς απειλεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που την χρεοκόπησαν, θέλουν τώρα να επιστρέψουν, πιο πεινασμένοι από ποτέ. Με απροκάλυπτο ρεβανσισμό. 

 

Ναι, «η Ελλάδα ανήκει στους μη προνομιούχους», ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Δεν είναι η ΝΔ και τα στελέχη της οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας» αλλά μια παρέα επιχειρηματιών και αρπακτικών που θέλει να κάνει νέο ριφιφί στα δημόσια ταμεία, τα οποία ξαναγέμισαν επί ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ναι, «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Στους πολλούς. Η ΝΔ δεν εκφράζει τους πολλούς. Εκφράζει συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών. Το μόνο που οδηγεί τη ΝΔ στη διεκδίκηση της εξουσίας είναι η συσπείρωσή της. Μπορούμε να συσπειρωθούμε κι εμείς για να ανακόψουμε την πορεία της «Νέας Λεηλασίας». 

 

Ναι, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η ανάγκη να μπει «η Δεξιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Μαζί πρέπει να μπουν και τα «δεκανίκια» της, οι «πρόθυμοι» που δέχτηκαν να γίνουν ένα με αυτήν ενώ έπαψαν προ πολλού να τηρούν το «Συμβόλαιο με το Λαό». 

 

Ναι, «λάβαμε το μήνυμα» κι έχουμε το θάρρος να πούμε «meaculpa» σε όποιον αδικήσαμε και είμαστε εδώ για να γίνουμε καλύτεροι, να λύσουμε προβλήματα που άλλοι δημιούργησαν, όπως το κάναμε επί 4 χρόνια. 

 

Ναι, οι «καλύτερες μέρες» είναι μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, το κατάφερε εντός της τετραετίας, έχοντας ως πρώτο μέλημά του τους πολλούς, τους αδύναμους, τη μεσαία τάξη, τη νεολαία αλλά και τα «περήφανα γηρατειά». Η «αλλαγή» έχει αρχίσει να συντελείται. Δεν γυρίζουμε πίσω. 

 

Ναι, η Ελλάδα οφείλει να βαδίσει το δρόμο που χάραξαν οι χώρες-πρότυπα με Κοινωνικό Κράτος και όχι να γίνει ίδια και χειρότερη με τις χώρες των μισθών πείνας εκεί που επικρατούν οι ολιγάρχες της Δεξιάς.  

 

Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί σήμερα να εγγυηθεί την προοπτική. Κάθε άλλη επιλογή είναι πισωγύρισμα σε μια Ελλάδα που μας πλήγωσε. 

 

Ναι, την Κυριακή θα πούμε «Κύριε Μητσοτάκη, καληνύχτα σας» γιατί δεν είμαστε τόσο ευκολόπιστοι, γιατί θυμόμαστε τι υποσχόταν και τι πραγματικά έφερε ένας άλλος Μητσοτάκης, κάνοντας το όνειρο να μοιάζει «Εφιάλτης». 

 

Την Κυριακή όλοι στις κάλπες! 

 

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Υποψήφια Βουλευτής Καβάλας – ΣΥΡΙΖΑ 

 

 

https://www.facebook.com/teleftheriadou/photos/a.330977484498120/3431777...