Τα Χάλκινα της Γουμένισσας
με την Αρετή Κετιμέ και τον Νίκο Κουρκούλη
Guest: Διονύσης Σαββόπουλος

Πέμπτη 4 Ιουλίου, 21.30

 

Σε μια μεγάλη και ευφρόσυνη γιορτή θα συμμετέχουν όσοι και όσες βρεθούν στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου, στις 21.30. Τα περίφημα Χάλκινα της Γουμένισσας σε σύμπραξη με τους Διονύση Σαββόπουλο, Αρετή Κετιμέ, Νίκο Κουρκούλη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με… ξέφρενους ρυθμούς και με περισσότερα από τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα!

 

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, που επιμελείται ο Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας και Περιχώρων «Διογένης ο Σινωπεύς», θα παρουσιαστούν σκοποί και τραγούδια της Μακεδονίας και της Γουμένισσας, με τα Χάλκινα και την Αρετή Κετιμέ. Επί σκηνής θα βρίσκονται πενήντα και πλέον χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουμένισσας «Οι Παίονες», από το Λύκειο Ελληνίδων – παράρτημα Κιλκίς και από το Χορευτικό Χαλάστρας Κ.Π.Ο. Δήμου Δέλτα

 

Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια από την ελληνική μουσική παράδοση, την προσωπική αλλά και την ελληνική μουσική δισκογραφία: «Ας κρατήσουν οι χοροί», «Σου μιλώ και κοκκινίζεις», «Θεός αν είναι», «Μέρα με τη μέρα», «Ένα ταξίδι είναι η ζωή» είναι μερικά μόνο από τα αγαπημένα κομμάτια που θα απολαύσουν οι θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση θα έχει κείμενα, σε μορφή διαλόγου, τα οποία έχει γράψει η φιλόλογος Δέσποινα Λαζαρίδου.

 

Την ορχήστρα διευθύνει ο Ελευθέριος Δίγκας.

Παρουσίαση – αφήγηση: Δέσποινα Λαζαρίδου και Χριστόφορος Λαζαρίδης

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ώρα έναρξης: 21.30
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20.30

Τιμή εισιτηρίου

12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο), 10€ (ανέργων, μαθητών, ΑμεΑ - μόνο στο ταμείο)

 

Σημεία Προπώλησης:
- Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 14:00)
- Ταμεία Κ.Θ.Β.Ε. (Πλατεία Αριστοτέλους, Βασιλικό Θέατρο)
- Σάρωθρον (Κέντρο)
- Στα καταστήματα Seven Spots και WIND
- Ηλεκτρονικά στο viva.gr και στους συνεργάτες του