Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την περιοχή της ΑΜΘ και σχετίζονται με την επικείμενη τριπλή εκλογική αναμέτρηση έθιξε στη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, θέτοντας ουσιαστικά τα διλήμματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν υποψήφιοι και ψηφοφόροι.
 

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων εντάχθηκαν οι Δήμοι Παγγαίου και Καβάλας.  Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου ΔΑΚΕ του Δήμου Παγγαίου ύψους 1.080.860 ευρώ και την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα ύψους 730.000 ευρώ. 

Κονδύλι ύψους 150 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα διατεθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις 5 λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Έμφαση δίνεται στην ενίσχυση της στελέχωσης τμημάτων Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) καινοτόμων επιχειρήσεων και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με την 4ηΒιομηχανική Επανάσταση, όπως η Πληροφορική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Φωτονική, τα Προηγμένα Υλικά, η Νανοτεχνολογία, η Βιοτεχνολογία και η Ρομποτική. 

Παρουσιάστηκε ο Β΄ Κύκλος του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» που διαχειρίζεται η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας  (ΓΓΕΤ) και εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Τα προγράμματα Interreg, της λεγόμενης «εδαφικής συνεργασίας» Ελλάδας-Βουλγαρίας, απευθύνονταν έως τώρα σε φορείς του Δημοσίου ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.