Υπουργείο Ναυτιλίας

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε την Τετάρτη (15/02), με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά.

Σωματεία της Θάσου και της Καβάλας έστειλαν επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αναφέροντας τα αιτήματα τους και τις θέσεις τους, έτσι ώστε να σταματήσει να υποβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Η ΟΛΣΥ (Ομοσπονδία Συλλόγων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου) έστειλε επιστολή στο υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής Λαύριο-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα.

Ανάπτυξη στις υποδομές των λιμανιών Καβάλας και Θάσου ζητά η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

 

Συνεδρίασε για πρώτη φορά από τη σύστασή της μέσω τηλεδιάσκεψης η Κυβερνητική Επιτροπή Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Λιμένων, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., κα. Άννα Θυσιάδου, βρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με επίκεντρο τα ζητήματα τα οποία άπτονται των λιμανιών της Καβάλας, τα μεγάλα έργα ανάπτυξης τα οποία είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν, τις προκλήσεις στον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας, αλλά και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών τις οποίες επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού Covid-19.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/1/2020 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού κ.

Σειρά λιμενικών έργων συνολικού ύψους 4,4 εκατ. Ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με απώτερο στόχο την βελτίωση και των εκσυγχρονισμό 39 λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο 34 λιμανιών της χώρας

Τελικά δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη η οποία θα πάρει από την Καβάλα μέρος του μεταφορικού έργου σύνδεσης της Λήμνου με τη βόρεια Ελλάδα.

Άνοιξε σήμερα 12 Μαρτίου η πλατφόρμα του μέτρου για την κατάθεση των παραστατικών μεταφοράς από όλες τις νησιωτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να συλλεχθούν τα κατάλληλα στοιχεία, να υπολογιστεί το αντιστάθμισμα και να ξεκινήσει η κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

Τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης βγαίνουν ως «πακέτο» σε μια διπλή διαγωνιστική διαδικασία, αποτελώντας τα πρώτα περιφερειακά λιμάνια στα οποία θα «μπουν» ιδιώτες.

Με βάση τη νέα εγκύκλιο για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης  αναφορικά με τα ΑΜΕΑ, ορίζονται μέτρα και απαιτήσεις για την ασφαλή μετακίνησή τους  με πλοία της ακτοπλοΐας.