τρόφιμα

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει της περιόδου της σαρακοστής, με ανακοίνωση της ενημερώνει τους καταναλωτές για τα τρόφιμα της Σαρακοστής, τους κινδύνους και τον καλύτερο τρόπο κατανάλωσης τους.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συλλέγει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας.

Ακριβότερα έως 70% πληρώνουμε φέτος ορισμένα βασικά είδη διατροφής και άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αυξήσεις 15,5% καταγράφηκαν στην κατηγορία των τροφίμων και μη αλκοοολούχων ποτών τον  Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Βασικές συμβουλές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών από πρακτικές παραπλάνησης δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που συνδέεται με αύξηση της ζήτησης συγκεκριμένων ειδών τροφίμων.

Την προσοχή των καταναλωτών στην ορθή επιλογή τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής και κυρίως το τριήμερο τη

Συγκεντρώνονται τρόφιμα, απορρυπαντικά, είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας ή δωροεπιταγές από super markets για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών στο «Χαμόγελο του παιδιού», της «Κιβωτού του Κόσμου» ή σε όποια άλλη δομή χρειάζονται. 

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει της περιόδου της σαρακοστής, συστήνει στους καταναλωτές  να λάβουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα τρόφιμα που θα αγοράσουν. 

 

Εκατό δωροεπιταγές σε οικογένειες της Καβάλας θα μοιράσει η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, για την προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για το γιορτινό τραπέζι. 

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε επιχείρηση παραγωγής σκευασμάτων κρέατος στην ΚΑΒΑΛΑ, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα επιστημονικά δεδομένα, κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει το κοινό

Αλλάζει θεαματικά η ζωή όλων στην «μετά κορωνοϊό» εποχή αφού ο εγκλεισμός στο σπίτι που όλοι οφείλουν να κάνουν, έχει προκαλέσει τεράστια αλλαγή στην καθημερινότητα των πολιτών. 

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου, των παρακάτω

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει της περιόδου της σαρακοστής, συστήνει στους καταναλωτές  να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω κριτήρια καταλληλότητας για τα τρόφιμα που θα αγοράσου

Συνεργάτες και αντιπρόσωποι της Κρι Κρι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν και φέτος το παρών στο ετήσιο Συνέδριο Παγωτού της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας, έχοντας την ευκα

Ο Δήμος Καβάλας στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Αλβανίας.