καταστήματα

Από τις 8 Ιανουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων στην Καβάλα ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Η κοπέλα έκανε βόλτα στον πεζόδρομο του Λιμένα και αποπειράθηκε να αφαιρέσει ένα είδος ένδυσης από κατάστημα.

Την παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας και εργασίας, από μεγάλους εργοδότες του εμπορίου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με ανακοίνωσή της και καλεί το αρμόδιο υπουργείο και το Σώμα Επιθεώρησης να παρέμβουν και να προστατέψουν τους εργαζόμενους.

Την Τρίτη (21/02) συνεδρίασε το Διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου Καβάλας και έγιναν επίσημα τα ονόματα των υποψηφίων των εκλογών που θα διεξαχθούν το διήμερο (9-10/03).

Εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ λειτουργούν με εορταστικό ωράριο για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

«Επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή27 Νοεμβρίου 2022, σε ολόκληρη την Επικράτεια, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

Κλειστά θα είναι τελικά τα καταστήματα και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου παρά την αρχική ανακοίνωση πως θα είναι ανοιχτά.

«Είναι γελοίο αυτό που συνέβη με την επιστρεπτέα. Υπάρχει συσσωρευμένη οργή που κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει. Πρέπει να αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέτρο μήπως και μπορέσουμε να κρατηθούμε στο χειμώνα που έρχεται», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

Ξεκινούν από σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 14 Μαΐου. Επειδή η πρώτη Κυριακή του μήνα “έπεσε” πάνω στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατέθηκε για την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου.

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού, η κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και μετάθεση της απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30 το βράδυ από τις 14 Μαΐου ανακοινώθηκε από τον Ακη Σκέρτσο,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα από το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 έως την Δευτέρα 3 Μαΐου 20121

Διαφορετική θα είναι η φετινή Καθαρά Δευτέρα, με  lockdown και αυστηρούς περιορισμούς. Σε ότι αφορά στα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα, τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά, ενώ αντίθετα θα είναι ανοιχτά ιχθυοπωλεία, φούρνοι και μίνι μάρκετ. 

Τα προβλήματα στο λιανεμπόριο που άφησε η πανδημία του κορωνοϊού ακόμα δεν έχουν μετρηθεί.

Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες την ημέρα τα ψώνια τους στα

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήψη νέων μέτρων εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει ξεκινήσει καθώς, πραγματοποιείται η σύσκεψη της ομάδας των λοιμωξιολόγων.

Δύο πρόστιμα σε καταστηματάρχες συνολικού ύψους 600 ευρώ επιβλήθηκαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών. Επίσης κόπηκαν και πάνω από 70 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

 

Το λιανεμπόριο είναι ήδη στην «εντατική» και οι «αναπνευστήρες» τελειώνουν. Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης είχαμε τονίσει πως πρέπει να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και στοχευμένα μέτρα που θα απαντούν στις πραγματικές του ανάγκες.

 

Τις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτά παρόλο το lockdown προβάλλει μέσα από την ιστοσελίδα του το Επιμλητήριο Καβάλας, σε μία προσπάθεια εξυπηρέτησης των πολιτών και τόνωσης των τοπικών καταστημάτων.

 

Οι "μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων", εξυπηρετούν πλέον… κανονικά τους πελάτες τους, λειτουργούν νόμιμα, διαθέτουν κι άλλα προϊόντα, κι όχι μόνο χριστουγεννιάτικα είδη, φέρνοντας όμως μεγάλες αντιδρά

Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σύντομα οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες

 

Συνολικά, 110 καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην αγορά των εποχικών ειδών θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, και θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο. Ωστόσο στην Καβάλα δεν υπάρχει κάνενα τέτοιου είδους κατάστημα. 

 

Μόνο αρνητικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπει ο κόσμος της... επιχειρηματικότητας. Η εστίαση και το λιανεμπόριο "στενάζουν" με την κατάσταση να μοιάζει με ασθενή στην εντατική.  

 

Μπορεί τα καταστήματα στην Καβάλα να παραμένουν κλειστά εξαιτίας του lockdown, όμως ακόμη και αυτό δεν σταματά τις γιορτές που έρχονται. 

 

Από την 1η Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά με το λιανεμπόριο και την εστίαση, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

 

Σελίδες