«Είναι γελοίο αυτό που συνέβη με την επιστρεπτέα. Υπάρχει συσσωρευμένη οργή που κάποια στιγμή θα ξεχειλίσει. Πρέπει να αποσυρθεί το συγκεκριμένο μέτρο μήπως και μπορέσουμε να κρατηθούμε στο χειμώνα που έρχεται», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης.

 

«Η κυβέρνηση γνωρίζει και ας μην σφυρίζουν αδιάφορα κάποιοι υπουργοί. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Παραδέχονται ότι υπάρχει οικονομική δυσπραγία και μείωση της αγοραστικής κίνησης και μας άφησαν και στο έλεος της ενεργειακής κρίσης. Ζητήσαμε να αποσυρθεί η επιστρεπτέα. Είναι άδικο και αστείο», τονίζει.

 

«Πού είναι η Ε.Ε, η κυβέρνηση και η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας αυτή τη δύσκολη στιγμή. Έχουμε επίσης να πληρώσουμε φόρο εισοδήματος, δόσεις ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, εργοδοτικές εισφορές και τώρα την επιστρεπτέα σε μία περίοδο που ο τουρισμός δεν βοηθά. Να αφήσουν τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο τουρισμός πηγαίνει καλά. Μπορεί στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στην βόρεια Ελλάδα δεν πάει καλά. Πρέπει κάποια στιγμή αν θέλουν να μείνουμε όρθιοι να αποσυρθεί η επιστρεπτέα, να κοιτάξουν τί θα γίνει και με το θέμα της ενέργειας», λέει ο κ. Κελγιώργης.

 

Τονίζει ότι: «Εκτός κι αν έχουν πάρει την απόφαση να κλείσουμε και παρασυρθεί μαζί και ο χιλιάδες κόσμος που δουλεύει στο λιανικό εμπόριο»

 

«Το καλοκαίρι του 2022 είναι χειρότερο από το 2021», λέει χαρακτηριστικά.

 

 

 

Σχετικά με τις εκπτώσεις σημειώνει πως: «μετά από ένα παγωμένο πεντάμηνο έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Η αγορά περιμένει πολλά. Αν δεν πάει καλά τότε ο χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος».

 

Για την κίνηση λέει ότι: «έχουμε κόσμο αλλά δεν υπάρχει επισκεψιμότητα στα εμπορικά καταστήματα. Φέτος οι τουρίστες δεν ξοδεύουν. Οι Έλληνες είναι λαβωμένοι μετά την πανδημία και τον δύσκολο χειμώνα. Μην ξεχνάμε τους δυσθεώρητους λογαριασμούς και την αύξηση στα καύσιμα. Οι αγορές στην ένδυση και την υπόδηση περνούν σε δεύτερη μοίρα».