σχολικοί τροχονόμοι

Στο πλευρό των σχολικών τροχονόμων, βρίσκεται και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας. 

Τη συμπαράσταση της στον αγώνα των σχολικών τροχονόμων του Νομού Καβάλας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αν. Μακεδονίας - Θράκης.

Τους διευθυντές και τις διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Ν.Καβάλας καθώς και τα Δ/Σ των Συλλόγων γονέων καλούν για συμπαράσταση οι σχολικοί τροχονόμοι του Νομού Καβάλας.

Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας θα πραγματοποιήσουν οι σχολικοί τροχονόμοι της Καβάλας την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας αναφέρει πως ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου είναι μια μορφή ευτελούς αμειβόμενης και ανασφάλιστης εργασίας που βαφτίζεται «εθελοντισμός», υποκρύπτοντας το καθεστώς σχέσεων εξαρτημένης εργασίας.

Τα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων στηρίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καβάλας.

«Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία του νομού, αλλά και να υπάρξει πρόληψη για τα μέτρα ατομικής προστασίας» ζητούν μεταξύ άλλω

"Μας έχουν κόψει και αυτή την ελάχιστη αποζημίωση των 173 € που αμειβόμαστε που το βαφτίζουν ως «έξοδα μετακίνησης», ούτε μπορέσαμε να ενταχθούμε στο έκτακτο επίδομα, αφού όλα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε χωρίς να δικαιούμαστε ασφάλιση και δεν κολλάμε ένσημα"

Δεν γνωρίζουμε αν οι Σχολικοί Τροχονόμοι πρόκειται να πληρωθούν για το διάστημα που τα σχολεία τελούν σε αναστολή λόγω του κορονωϊού. Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι αυτοί εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας υιοθετεί τις πανελλαδικές συνδικαλιστικές διεκδικήσεις των σχολικών τροχονόμων, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο από 08/12/2019 Δ

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Νομού Καβάλας την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ» στις 6:00μμ. Θέμα της Συνέλευσης: Ενέργειες του Σωματείου για εργασιακά ζητήματα.