Τη συμπαράσταση της στον αγώνα των σχολικών τροχονόμων του Νομού Καβάλας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αν. Μακεδονίας - Θράκης.

 

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση αναφέρουν:

 

Όλοι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας την Τρίτη 12/3/2024, στις 9πμ

 

 

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αν. Μακεδονίας - Θράκης βρίσκεται πάντα δίπλα και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Ν. Καβάλας για την αναγνώριση του έργου τους, που είναι η εξασφάλιση της ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στο σχολείο.

 

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που δηλώνονται εθελοντές, με πάνω από 20 χρόνια υπηρεσία, εργάζονται ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δικαίωμα αναρρωτικής άδειας, χωρίς πολλές φορές μέσα ατομικής προστασίας. Αμείβονται με το ποσό των 176€ ως «έξοδα μετακίνησης».

 

Θα είμαστε μαζί τους για άλλη μια φορά στα Δικαστήρια της Καβάλας στις 12/03/2024 την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής τους, και στεκόμαστε πλάι στον αγώνα τους για:

 

1. Αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από εθελοντική προσφορά  που ισχύει μέχρι σήμερα, σε σχέση εξαρτημένης  εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και συλλογική σύμβαση εργασίας, αφού καλύπτουν  πάγιες και διαρκείς ανάγκες  για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς και από  τα σχολεία.

 

2. Παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας.

 

3. Κάλυψη όλων των  κενών που υπάρχουν με νέες προσλήψεις.

 

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής μας να στηρίξουν τα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων.