Πολυτεχνείο

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγινε σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια, τίμησε και η Καβάλα, την Παρασκευή (17/11).

Η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης "Ο Τόπος της Ζωής Μας" Μάκη Παπαδόπουλου, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

"Όσοι θυσιάστηκαν για να φύγει η επτάχρονη τυραννία, μάς άφησαν ρητή εντολή να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την Ελευθερία και το Δημοκρατικό Πολίτευμα"

“Η ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου και η προστασία της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού αποτελούν αναντικατάστατους όρους της δημοκρατικής συνθήκης που υπερασπίζεται το πνεύμα του Πολυτεχνείου,” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας τιμά τη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και συμμετέχει στην εκδήλωση μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, θα γίνει στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας, την Παρασκευή (17/11), στις 17:00 το απόγευμα.

Το Σάββατο (18/11) στις 18.00 το απόγευμα, στο καφενείο "Γκαζόζα" στην Καλλιράχη, θα γίνει μία εκδήλωση της ΚΝΕ, για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένας ζεστός Νοέμβρης», που ετοίμασε η Οργάνωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 2/11/2023 εργατικά σωματεία, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι στην Καβάλα.

Την αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος προκάλεσε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα την οποία φέτος δεν θα τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

49 χρόνια μετά την εξέγερση φοιτητών, σπουδαστών και πολιτών κατά της χούντας των Συνταγματαρχών το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο.

"49 χρόνια μετά, το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ εξακολουθεί να αποτελεί

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ δύο μέρες πριν την συμπλήρωση 49 ετών από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων "Το Κάστρο", σας προσκαλεί σε μια εκδήλωση τιμής, μνήμης στην  εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η Τ.Ε. Καβάλας του Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων, λαού και νεολαίας στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το απόγευμα της Τετάρτης (17/11) για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το ραντεβού δόθηκε στην

Απόσπασμα από ραδιοφωνική εκπομπή του 1973 από τον σταθμό του Πολυτεχνείου. Η Μαρία Δαμανάκη στο μικρόφωνο. Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι μικρότεροι. 
 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ιστορικά γεγονότα, τους θεσμούς, τα πρόσωπα, τις αξίες και τα μηνύματα της αντιδικτατορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973

Σε μια εποχή που η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τα «ασημικά» της χώρας, καταστρέφει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποβαθμίζει τη δημόσια Παιδεία, ξηλώνει κεκτημένα, με αγώνες και αίμα, εργατικά δικαιώματα, στέλνει στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες, το Πολυτεχνείο είναι το ορόσημο, είναι ο δρόμος του αγώνα, γι΄ αυτό και το Πολυτεχνείο τους ενοχλεί.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) τιμά την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε κορύφωση της α

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17/11 απευθύνουν τα Εργατικά Σωματεία της Καβάλας. 

 

Υπό την αυστηρή επιτήρηση ανδρών της Αστυνομίας εργατικά σωματεία της Καβάλας, σύλλογοι και παρατάξεις, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου με συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά.

Το πρωί της Τρίτης 17 Νοεμβρίου, πενταμελής επιτροπή της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία βρέθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου κατέθεσε λουλούδια προς τιμήν των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου του 1973, ενώ αργότερα το ίδιο έπραξε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει γνωστό ότι θα τιμήσει την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «τηρώντας όλα τα μέτρα που θεωρούνται απαραίτητα για τη διαφύλαξη και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».

 

Σελίδες