Πολύγνωτος Βαγής

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, οριστικοποιήθηκε η μελέτη της σήμανσης των μονοπατιών, που συνδέουν την Ποταμιά με το Υψάριο, τα Κοίνυρα, το Θεολόγο, και την Παναγία.

Κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουλίου, οι κάτοικοι της Ποταμιάς Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολύγνωτος Βαγής» αναβιώνουν το έθιμο του «αναβροχιάρη».

Μετά από 2 χρόνια αποχής λόγω της πανδημία η αυλαία άνοιξε. Τέσσερις πολιτιστικοί σύλλογοι από το νησί της Θάσου αντάμωσαν ξανά ανήμερα της γιορτής της Ζωοδόχου Πηγής στις κατασκηνώσεις της Ποταμιάς.

Μετά από δέκα χρόνια, τα έργα ενός διακεκριμένου Έλληνα καλλιτέχνη που διέπρεψε στις ΗΠΑ, του Θάσιου γλύπτη και ζωγράφου Πολύγνωτου

Δέκα ολόκληρα χρόνια ήταν κλεισμένα στα κουτιά τα έργα ενός διακεκριμένου Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς που διέπρεψε στις ΗΠΑ, του Θάσιου γλύπτη και ζωγράφου Πολύγνωτου Βαγή, τα οποία σήμερα βλέπουν και πάλι το φως.

Ετοιμάζονται οι προθήκες στη Δημοτική Καπναθήκη Καβάλας που θα φιλοξενήσουν τα εκθέματα του διάσημου Θάσιου γλύπτη και ζωγράφου Πολύγνωτου Βαγή και του Λαογραφικού Μουσείου Καβάλας τα οποία σήμερα βρίσκονται στο Λαογραφικό Μουσείο.

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Ποταμιάς «Πολύγνωτος Βαγής» διοργανώνει διήμερο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών το Σάββατο 31.3.2018 και τη Κυριακη 1.4.2018.