Περιφερειακό Συμβούλιο

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου κοντά στον οικισμό της Λεκάνης του Δήμου Νέστου. 

Η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, έθεσε ερώτημα στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκη, αναφέροντας πως με τα νέα δρομολόγια που υπάρχουν μετά την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου, γίνεται αποκλεισμός της ΑΜΘ από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό χώρο.

Η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, έκανε αίτημα να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα που αφορά την απομάκρυνση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας από το οίκημα που στεγάζεται.

Την Κυριακή (17/12) έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, η ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε 45 από 51 μειώνονται τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Καβάλα χάνει δυο έδρες από τις 11 που είχε στις εκλογές του Οκτωβρίου θα εκλέξει 9 περιφερειακούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΠΑΜΘ Δημήτρης Λυμπεράκης έγραψε σχετικά:

Επανεξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ο Χρήστος Παπαθεοδώρου

 

Η δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου: 

 

Ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος

Στα προ ημερησίας θέματα και το αίτημα που έχει υποβάλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης για την ατελή διέλευση από τον σταθμό πλευρικών διοδίων στην Ηρακλείτσα για τους κατοίκους των Π.Ε. Καβάλας και Δράμας.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση», διότι όπως αναφέρουν εκατοντάδες νέοι κτηνοτρόφοι,

Κατά πλειοψηφία πέρασε η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου “Νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη -Αμφίπολη -Νέα Καρβάλη στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26 Απριλίου. ” 

Απάντηση στην ανακοίνωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστου Παπαθεοδώρου (δες ΕΔΩ) δίνει ο επικεφαλής της «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης, σχετικά με το αίτημα τριών παρατάξεων για σύγκληση συνεδρίασης και τον ορισμό των μελών της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ.  

 

Τα πυρά της προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού εξαπολύει η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου, Μαρία Πολυμέρου με αφορμή τη συνεδρίαση της Παρασκευής (29/1) για τον απολογισμό της Περιφέρειας. 

 

Κατά τη διάρκεια της 9ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ που έγινε στις 17-09-2020 γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Π.Σ στα μέλη του Π.Σ μία επιστολή 3σέλιδη, υπογεγραμμένη από τους κυρίους Μουστακίδη Ιωάννη  (απόστρατο αξιωματικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) και Φραντζεσκάκη Μανώλη (ιδιωτικό υπάλληλο)..

γράφει ο 

Τάσος Αποστολίδης

 

«Έχω καταλήξει στα πρόσωπα της νέας διοίκησης τα οποία θα ανακοινώσω την επομένη από την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων μου» ανέφερε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Την παραίτηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζήτησε περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 18:30 το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) και τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια της συζήτησης είναι τα εξής:

Αλλαγές είχαμε σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση στις θέσεις του προέδρου και του γραμματέα στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ μετά την ψηφοφορία της Κυριακής 5 Μαρτίου για την εκλογή νέου προεδρείου και νέας οικονομικής επιτροπής. Ειδικότερα με 36 στους 47 ψήφους (9 λευκά και 2 άκυρα), πρόεδρος αναδείχθηκε ο Σωτήρης Μποταΐτης.

Την πρώτη προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου ετοιμάζει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μια προσπάθεια να φέρει πιο κοντά τους φοιτητές με τους θεσμούς της Αυτοδιοίκ

Ανακοίνωση με την οποία κατακρίνουν την τελευταία φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Θάσου που είδε το φως της δημοσιότητας, εξέδωσαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων του νησιού, με αφορμή

Συνάντηση μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων Καβάλας και του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Καβάλας. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση που για έργα που μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ στον νομό Καβάλας

Η παράταξη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ) στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση...

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε στη νέα σύμβουλο κάθε επιτυχία στα καθήκοντά της στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αίτημα για τη σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου στο Σουφλί του Έβρου κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Σώματος Κώστα Αντωνιάδη και τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το αίτημα κοινοποιείται και στους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων. Ως θέμα της έκτακτης συνεδρίασης, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Τρέλλης ζητάει να τεθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή από τις αλλεπάλληλες πλημμύρες, τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την άμεση αποζημίωση και αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες και η αντιπλημμυρική προστασία και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.