ΟΑΕΔ

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα απασχόλησης, Στέλιος Ιγνατιάδης, συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή Α΄ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ) Βασίλη Γεωργιάδη. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εργασία στην Καβάλα.

Από σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου στις 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. 

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, αρχίζει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των γονέων-κηδεμόνων που επιθυμούν να φιλοξενηθ

Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε την «Ημέρα Ανοιχτής Πόρτας» (Open Day) στον υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό (Β.Ν.Σ.) του ΟΑΕΔ στην Καβάλα (στη περιοχή Περιγιάλι – Αγ. Τρύφωνας), τον οποίο η πόλη μας έχει πράγματι ανάγκη.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης κάνει γνωστό ότι στις 14 Μαρτίου εκκινεί η λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ στην Καβάλα (περιοχή Περιγιάλι – Αγ. Τρύφωνας). 

Για 25.000 ωφελούμενους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ στις αρχές του 2022, ωστόσο στο

Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει, για την δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που έχουν οι πολίτες. Πρόκειται για τη νέα υπηρεσία «myOAEDραντεβού» και αφορά μόνον όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από το gov.gr και το www.oaed.gr.

Αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη 25.000 ανέργων στο Δημόσιο. Από μέρα σε μέρα αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ, καθώς από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά εκτιμάται ότι θα ανοίξει η αυλαία για αιτήσεις.

Την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS). 

Ακόμα ένα βραβείο κατέκτησε η Lioncode Web & Mobile Solutions η οποία βραβεύτηκε στο μεγαλύτερο θεσμό IMPACT BITE Awards.

Έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 23:59, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες για 331 συμπληρωματικές θέσεις φιλοξενίας βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, η υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη συνολικά 121 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των βρεφο

Τον Ιούνιο ενεργοποιήθηκαν 20.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ σε τουριστικά καταλύματα της χώρας, καθώς και 11.300 επι

Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη, 15 Ιουλίου και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες».

Η Lioncode Web & Mobile Solutions που εδρεύει στη Χρυσούπολη και ο Καβαλιώτης Χρήστος Παπαδάκης ανέλαβαν να κατασκευάσουν τη νέα πλατφόρμα του ΟΑΕΔ η οποία διαθέτει πλέον απεριόριστες λειτουργίες.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας 22-29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων έως 29 ετών που έχουν καταρτιστεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα λήξει στις 19 Απριλίου.

Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει για το νέο Πρόγραμμα απασχόλησης 1.200 ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου αρχίζουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα δημιουργίας επτά χιλιάδων θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω για τις περιφέρειες ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ευσταθία Πέππα και με τον προϊστάμενο της σχολής Μαθητείας Θανάση Καψιτίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου που αφορά την «Ενεργειακή και Λειτουργική αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος Ο.Α.Ε.Δ. Καβάλας, προϋπολογισμού 2.980.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του επιχειρησιακού της προγράμματος.

 

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων 36.000 δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης των 400 ευρώ δεν έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ

Οι Ομοσπονδίες  Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Α.Μ.Θ. καλούν  τους δικαιούχους της επιδότησης κόστους εργασίας (2010-2015)  να καταθέσουν την αίτηση τους  μέχρι 31/12/2020 στην αρμοδία υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

 

Συνολικά 4.350 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, μέσω των βελτιωμένων προγραμμάτων απασχόλησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σημειώνοντας αύξηση κατά 180% σε ετήσια βάση και κατά 220% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018.

 

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση  για την «χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους».  Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ κατόπιν έγκρισης από το Δ.Σ. του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Διευθύνσεων.

Νωρίτερα από άλλες χρονιές θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Τις επόμενες ήμερες θα ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ προκειμένου οι μακροχρόνια άνεργοι να καταχωρήσουν ή να επικαιροποιήσουν το αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ώστε να τους καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ.

 

Σελίδες