

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μπαίνει στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού, καθώς η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει μια σειρά επισκέψεων ενόψει της 90ης ΔΕΘ.
Υπουργοί, υφυπουργοί και κεντρικά στελέχη του κόμματος θα βρεθούν στη Βόρεια Ελλάδα, με το πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα πυκνό.
Η αυλαία των επαφών ανοίγει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής, Δημήτριο Μαρκόπουλο.
Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026 τη σκυτάλη παίρνουν η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαριλένα Σούκουλη μαζί με τον υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κώστα Βλάση.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καβάλα ενισχύεται την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026, με την άφιξη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Ο κύκλος των συγκεκριμένων επισκέψεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2026 με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστα Κατσαφάδο.
Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026, καθώς, θα βρεθεί στην πόλη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η παρουσία της συνδέεται άμεσα με την απόδοση κομβικών έργων αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπως η πρώτη φάση πυρόσβεσης και αποκατάστασης της Βασιλικής Β. Παράλληλα, θα αποδοθούν τα έργα αποκατάστασης της βορειοανατολικής πύλης, του τριγωνικού πύργου και του μεταπυργίου της οχύρωσης στην Κάτω Πόλη της Καβάλας, καθώς και οι κρίσιμες παρεμβάσεις στα κτίρια του χερσαίου τείχους.
Το αναλυτικό πρόγραμμα για τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 εστιάζει στην περιοδεία του Δημήτριου Μαρκόπουλου, η οποία ξεκινά από τον δήμο Νέστου. Ο υφυπουργός θα φτάσει με την πρωινή πτήση από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και αμέσως θα μεταβεί στη Χρυσούπολη για να συναντήσει τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.
Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για την πόλη της Καβάλας, όπου θα έχει μπαράζ θεσμικών επαφών. Αρχικά θα επισκεφθεί τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο και κατόπιν τον δήμαρχο Καβάλας. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους τοπικούς βουλευτές, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.
Στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας με οικονομικούς φορείς της περιοχής μας, βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες. Η γεμάτη ατζέντα της Δευτέρας 31 Αυγούστου 2026 θα κλείσει στις 18:00 το απόγευμα στα γραφεία της ΔΕΕΠ Καβάλας, όπου ο Δημήτριος Μαρκόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα συνομιλήσει με τα τοπικά κομματικά στελέχη.