Για άλλη μια φορά, η Δήμαρχος Καβάλας δεν απαντά στην ουσία της τοποθέτησής μας για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κάτω Νοσοκομείου, παρά μόνο προσπαθεί να απαξιώσει με προσωπικές αναφορές όσους ασκούν σοβαρή κριτική στις πράξεις της διοίκησής της.

Είναι φανερό ότι Η ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ κατά την προηγούμενη θητεία της. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, Η ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΝΑΚΑ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΕ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ... Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί έκανε 2 χρόνια για να ασχοληθεί με το Κάτω Νοσοκομείο. Και αν δεν ήμασταν και εμείς, σίγουρα θα φτάναμε στο 2018… ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΝΑΚΑ…

 

Είναι όμως αλήθεια «αερολογία», κατά τη Δήμαρχο, όσα η έκθεση της PLANET του 2009 προβλέπει ότι πρέπει να γίνουν, για να προχωρήσει η αξιοποίηση του ακινήτου; Γιατί εμείς σε αυτά βασιστήκαμε και αυτά προτείναμε.

Πότε συζήτησε και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο να προταθεί ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού στο Κάτω Νοσοκομείο; ΠΟΤΕ! Και επειδή 2 χρόνια η Δήμαρχος Καβάλας ασχολείται με τα πανηγύρια αλλά όχι με την υπόθεση και δεν είχε τίποτε άλλο να προτείνει, θυμήθηκε τη λύση αυτή.

 

ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για την αξιοποίηση του Κάτω Νοσοκομείου, γιατί πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν προετοιμάστηκε ούτε «εξοπλίστηκε» επαρκώς για τη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Οικονομικών.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΥΤΗ. Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΕΙ «ΞΥΠΟΛΗΤΗ ΣΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ», χωρίς επικαιροποιημένη νομική επιχειρηματολογία, χωρίς αποφάσεις για μελέτη της στατικής επάρκειας του κτιρίου και για μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας σχετικά με τις χρήσεις αξιοποίησης του ακινήτου. Και φυσικά, χωρίς να έχει διερευνηθεί το ενδιαφέρον υποψήφιων επενδυτών, το οποίο, αν υπήρχε, θα ισχυροποιούσε τη θέση μας.

 

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ… «ΕΜΠΕΙΡΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΝΑΚΑ;

 

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, προσοχή και δουλειά στη διαχείριση της περιουσίας του Δήμου και των Καβαλιωτών.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος