λιμάνι Καβάλα

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή της σύμβασης υπο-παραχώρησης για την αξιοποίηση του λιμένα «Φίλιππος Β» του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.

Είχε και συνέχεια η υπόθεση με τον Βούλγαρο που κατέβασε την ελληνική σημαία στο λιμάνι της Καβάλας και ύψωσε τη βουλγαρική. 

Προωθείται η σιδηροδρομική σύνδεση των λιμένων Θεσσαλονίκης, Καβάλαςκαι Αλεξανδρούπολης με τα δύο βουλγαρικά λιμάνια του Μπουργκάς και του Ρουσέ.

Στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου η εντυπωσιακή θαλαμηγός «Geco» με Ελληνική σημαία. Το πλοίο ξεκίνησε από το λιμάνι του Φλοίσβου στο Φάληρο και έφτασε στην Καβάλα μετά από 15 ώρες ταξίδι.

ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (29/1), η διαδικασία προσκόμισης των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων από τα επενδυτικά μέρη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση των διαγωνισμών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β'

 

Στρατηγικά χαρακτηρίζει τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Ο κ. Πάιατ, συναντήθηκε με ενδιαφερόμενους επενδυτές και μέσω twitter έκανε γνωστή τη συνάντηση.

Κλούβες της αστυνομίας ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο πλοίο προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί απόσυρσης μονάδων ΜΑΤ από τα Λέσβο και Χίο, η εικόνα στο λιμάνι της Καβάλας δεν το επιβεβαιώνει

Με δύο μοντέλα ιδιωτικοποίησης σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ΝΕΑ» την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων και την πώληση μετοχών το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να αξιοποιήσει τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας εκκινώντας σταδιακά τους διαγωνισμούς πριν από το καλοκαίρι.

Έξω από το λιμάνι της Καβάλας χρειάστηκε να περιμένει το  πλοίο «Διαγόρας» προερχόμενο από τη Λήμνο νωρίς σήμερα το πρωί λόγω συνωστισμού στην προβλήτα.