Φωτιές

Το πρώτο ντοκιμαντέρ του φωτορεπόρτερ, μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ, Σάκη Γιούμπαση, με πλάνα από Drone, θα προβληθεί στο 26o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα «Πλατφόρμα +» (8-22 Μαρτίου). 

Οικονομική βοήθεια πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολη – Καλαμίτσα, στους πληγέντες από τις φωτιές στο Διαλεκτό της Καβάλας.

Δύο υπουργικές αποφάσεις υπογράφηκαν την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2023 για τους πυρόπληκτους του Δήμου Νέστου.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του δήμου Παγγαίου για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Σε αυτούς που πιάνουν τα πληκτρολόγια και βγάζουν πορίσματα στα social media για τα αίτια των πυρκαγιών απαντά το μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης Ξανθίππη Παρασκευά.

Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές

Αναφορές για απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, πυροσβεστών που ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα, για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Θάσο.

Θα σαρώνουν επί 24ωρη βάση όλο το περιαστικό δάσος και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα δίνουν το στίγμα της και τη βέλτιστη διαδρομή για την Πυροσβεστική.

Μια ομάδα τριάντα εθελοντών του Φυσιολατρικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Ζυγού, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, φροντίζει για την προστασί

«Για παραιτήσεις που δεν ισχύουν» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τις πληροφορίες για την παραίτηση που υπέβαλε ο αρχηγός τη

Υπογράφηκε η ΚΥΑ που συντονίζει και ρυθμίζει τη συνεργασία μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στην κείμενη νομοθεσία αρμοδιοτήτων τους.

Η καταστροφή που ζει από χθες η Αττική με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, τις καμένες δασικές εκτάσεις, τα καμένα σπίτια και πε

Το πένθος, την συμπαράσταση και τον αποτροπιασμό της για τις πυρκαγίες που έπληξαν την Αττική, αλλά και τα θύματα του πύρινου "εφιάλτη" εξέφρασε με μήνυμά της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.