φάρμακα

Ελλείψεις παρατηρούνται σε φάρμακα και στην Καβάλα, ιδιαίτερα στα οικονομικά. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σίσσυ Ρακιντζή, σημείωσε πως συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους για να εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Συναγερμό έχει σημάνει ο ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής, που υπόσχεται καλύτερη σεξουαλική λειτουργία για τους άνδρες.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας προχωρά σε παράδοση σεμιναρίων σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τη χρήση των φαρμάκων.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, κατόπιν ενημέρωσης των σουηδικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να χρησιμοποιούν τα εξής προϊόντα: WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε τους λόγους για την σχετική του απόφαση ανάκλησης.

Η υποχώρηση της δημόσιας χρηματοδότησης για υπηρεσίες υγείας είχε ως αποτέλεσμα τη μετατόπιση των δαπανών για την υγεία στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) «Φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2022» που έγινε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Τα σχέδια αναθεώρησης του κανονισμού για τα φάρμακα που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την πρόοδο δύο δεκαετιών καθώς, θα αποθάρρυναν την ανάπτυξη 45 θεραπειών για σπάνιες νόσους στην ΕΕ έως το 2035, επηρεάζοντας 1,5 εκατομμύρια ασθενείς με σπάνιες παθήσεις.

Ναυτιλιακή εταιρεία της Θάσου αρνήθηκε να επιτρέψει στο αυτοκίνητο του Συνεταιρισμού Φαρμάκων Καβάλας να ξεφορτώσει φάρμακα για τα φαρμακεία του νησιού με την αιτιολογία ότι θα καθυστερούσαν την φόρτωση του πλοίου.

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της φαρμακευτικής δαπάνης φέρνει και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ζητώντας από την πολιτεία να αυξήσει σταδιακά τη φαρμακευτική δαπάνη ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων ασθενών και να μην στηρίζεται υπέρμετρα στον τρίτο άτυπο πυλώνα χρηματοδότησης, δηλαδή στη φαρμακοβιομηχανία.

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) μπαίνουν κοινά φάρμακα για τη ρινική συμφόρηση που περιέχουν την ουσία ψευδοεφεδρίνη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις πολλές ασθένειες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο, ενώ δεν υπάρχουν φάρμακα. 

Όσα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη και σε απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών από τον ΕΟΦ θα μπορούν να χορηγούνται μόνο με ηλεκτρονική συνταγή.

Αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ο ενημερωτικός πίνακας για τους πολίτες, μέσω του οποίου θα μπορούν να βρουν εμπορικές ονομασίες γενόσημων ή πρωτότυπων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία αντικαθιστούν όσα είναι σε έλλειψη από τα ράφια των φαρμακείων.

Παρά τα προβλήματα της παγκόσμιας αγοράς και το αντίξοο περιβάλλον, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) με ανακοίνωσή της δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει τη λειτουργία των μονάδων της σε 24ωρη βάση

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων την λίστα με τις ελλέιψεις των σκευασμάτων από την ελληνική αγορά καθώς και με αυτά που διακόπτουν την κυκλοφορία τους.

Για την μεγάλη έλλειψη βασικών φαρμάκων στη χώρα τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημει'ωνοντας πως το πρόβλημα παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη λόγω της μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων.

Μεγάλη έλλειψη σε σιρόπια, αντιβιοτικά και εισπνεόμενα στα φαρμακεία της Καβάλας δηλώνει στον ΚavalaΝews 102,8 η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή.

Μια μέθοδο αντιμετώπισης της κατάθλιψης μέσα σε δύο ώρες ανακάλυψε ομάδα ερευνητών από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Ναντζίνγκ στην Κίνα.

Από την Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 θα είναι διαθέσιμο το αντιικό φάρμακο για την COVID-19 Nirmatrelvir/Ritonavir (PAXLOVID®, PFIZER) και θα αφορά τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Θα ακολουθηθεί παρόμοια διαδικασία που εφαρμόστηκε και για τη διάθεση της μολνουπιραβίρης (LAGEVRIO).

Ελλείψεις σε φάρμακα παρατηρούνται στα συρτάρια των φαρμακείων. Ελλειπτικά φάρμακα υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες χρόνιων παθήσεων όπως καρδιολογικά, αναπνευστικά, καρκινοπαθών, νεφροπαθών.

 

Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, πολλοί είναι αυτοί που πλέον βλέπουν ψυχολόγο και παίρνουν ελαφριά αγωγή για να ξεπεράσουν το πρόβλημα που τους έχει δημιουργήσει η πανδημία, όπως μας εξομολογούνται οι ίδιοι, λέει στον λέει στον kavalaNews 102,8 η πρόεδρος του σωματείου κομμωτών νομού Καβάλας Έφη Κυριακίδου. 

Αύξηση στα φάρμακα κατά της κατάθλιψης αλλά και της αϋπνίας τουλάχιστον πέντε φορές πάνω απ’ ότ

Να μην "ποντάρει" όλα τα λεφτά της στο εμβόλιο και να εγκρίνει δύο νέα φάρμακα για τους βαριά ασθενείς, ζήτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Ο Δημήτρης προσφέρεται για όσο κρατήσει η καραντίνα να βοηθήσει όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη, να τους πάει φάρμακα και ψώνια από σούπερ μάρκετ, «εννοείται χωρίς χρέωση» όπως λέει και ο ίδιος

Σελίδες