Μεγάλη έλλειψη σε σιρόπια, αντιβιοτικά και εισπνεόμενα στα φαρμακεία της Καβάλας δηλώνει στον ΚavalaΝews 102,8 η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή.

 

Όπως εξηγεί είναι πολλοί οι λόγοι στους οποίους οφείλονται οι ελλείψεις. Ο βασικός λόγος είναι η μείωση της παραγωγής από τις πολυεθνικές παρά τη ζήτηση.

 

Τόνισε επίσης πως ένας βασικός λόγος για τις μεγάλες ελλείψεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν τα φάρμακα στις φαρμακαποθήκες της χώρας έχουν κλείσει για τις ημέρες των γιορτών.

 

«Αντιβιοτικά και σιρόπια δεν υπάρχουν οι εταιρείες έκλεισαν για τις γιορτές. Δεν γίνεται να κλείνουν οι εταιρίες και η αγορά να πάρει πάλι φάρμακα στις 9 Ιανουαρίου. Τα έχουμε πει πολλές φορές αυτά και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.

Δεν θέλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες να χάνουν χρήματα αλλά θα πρέπει να καλύπτουν τους ασθενείς τους το φάρμακο είναι αγαθό και όχι πολυτέλεια», τόνισε η κ. Ρακιντζή.

 

Επισήμανε πως είναι πολύ λίγα τα φάρμακα που μπορεί να παράγει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

«Θα έπρεπε να έχουμε δική μας παραγωγή τουλάχιστον σε εισπνεόμενα φάρμακα και να μην περιμένουμε τις πολυεθνικές για να εξυπηρετήσουμε τα μικρά παιδιά που έχουν αλλεργίες ή αρρωσταίνουν», είπε.