εξοικονομώ

Πρόκειται για παρέμβαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της realnews, συνολικού ύψους 1,190 δισ. ευρώ, για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες, με αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στα δημόσια κτίρια.

Με κοινή δήλωσή τους τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος και η αναπληρώτρια τομεάρχης Π. Πέρκα, χαιρετίζουν την εκκίνηση του "Εξοικονομώ 2021" και επισημαίνουν πως έχουν τοποθετηθεί πολλές φορές υπέρ της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την προκήρυξη ενός ανοιχτού Εξοικονομώ που θα αναβαθμίζει 60.000 κατοικίες ανά έτος.

Άρχισε από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», στην ψηφιακή πλατφόρμα exoikonomo2021.gov.gr. Οι υποψήφιοι θα μπορούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις για μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ξεκινά η περίοδος υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021 που σχεδίασε η κυ

Στα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, όπως για παράδειγμα η εξωτερική θερμομόνωση κατοικιών, περιλαμβάνεται η δήλωση συναίνεσης συνιδιοκτητών του ακι

Αρχίζουν την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ που αφορούν σε πολυκατοικίες για όλη την επικράτεια.   

 

Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα φάση του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το πρωί της Δευτέρας, με το σύστημα να «πέφτει» και τους ενδιαφερόμενους να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους. 

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει ότι ξεκινά η Δράση «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του ΕΠΑνΕΚ. Η πλατφόρμα του προγράμματος θα ανοίξει στις 11 Δεκεμβρίου για υποβολή αιτήσεων. 

 

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μεταξύ των Προέδρων των Περιφερειακών Τμημάτων με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, εστάλη επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητούμε την αναβολή έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία του COVID-19 και το γενικό απαγορευτικό που ισχύει στη χώρα.

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η συμβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας κατοικιών «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ» θα ανέλθει σε 30 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ.

 

Από 77 λεπτά ανά λίτρο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και από 80 λεπτά ανά λίτρο στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου αρχίζουν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρ

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», για το οποίο η υποβολή αιτήσεων για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου έπειτα από παράταση.

 

Στις 2 Δεκεμβρίου (και όχι στις 4 Νοεμβρίου που αρχικώς είχε ανακοινωθεί) θα αρχίσει για την Καβάλα, τη Θάσο και την υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η υποβολή αιτήσεων στο νέο πρόγρα

Ο βουλευτής Δράμας του Ποταμιού Κυριάκος Χαρακίδης με ερώτηση που κατέθεσε στα αρμόδια υπουργεία ζητά να ενημερωθεί για το νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’οίκον» και τους αναθεωρημένους όρους και ρωτά την κυβέρνηση ποιες περαιτέρω πρωτοβουλίες θα αναλάβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ύφεση που έχει θίξει όλους τους κλάδους που αφορούν την οικοδομική δραστηριότητα...