Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», για το οποίο η υποβολή αιτήσεων για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη, θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου έπειτα από παράταση.

 

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Παυλίδης .

 

"Εμείς ως ΤΕΕ είχαμε υποβάλλει την πρόταση  να πάρει αυτή την αναβολή γιατί ο οδηγός του προγράμματος δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και δεν έχει διανεμηθεί ούτε η σχετική προκήρυξη. Εφ όσον θέλουμε αυτό το ήδη πολύ δημοφιλές πρόγραμμα να πετύχει  για την αναβάθμιση των κατοικιών από ενεργειακή άποψη, θα πρέπει να το περιφρουρήσουμε και να φροντίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι πλήρως ενημερωμένοι  τι πρόκειται να γίνει με αυτό το πρόγραμμα". 

 

74 εκατομμύρια στην ΑΜΘ

 

Ο φετινός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 850 εκατ. ευρώ , ενώ συνολικά τα προηγούμενα χρόνια δόθηκαν απ το ίδιο πρόγραμμα 1,3 δις ευρώ . Φέτος η Περιφέρειά μας θα πάρει 74 εκατ. ευρώ .

 

Ο κ. Παυλίδης συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο: «κοιτάξαμε να διευρύνουμε την αύξηση του προϋπολογισμού. Προϋπόθεση για να μπεί κάποιος στο πρόγραμμα είναι να χρησιμοποιεί το ακίνητο στο οποίο θέλει να κάνει εργασίες ως κύρια κατοικία η οποία θα προσδιορίζεται βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης»

 

Περισσότερα σχετικά με το Εξοικονομώ–Αυτονομώ, για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις, παλιές και νέες δαπάνες που εντάσσονται στο πρόγραμμα, για την ευελιξία, τους περιορισμούς

Δείτε Εδώ