Δημοτική Καπναποθήκη

Την Τετάρτη (15/02) άρχισε η διαδικασία απεντόμωσης του κτιρίου της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των εκθεμάτων και των εσωτερικών χώρων του κτιρίου από τα ξυλοφάγα έντομα.

Την πρόταση να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος δημάρχου Καβάλας Λευτέρη Αθανασιάδη στη δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας πρότεινε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. 

Την ανάγκη  ανάδειξης της πόλης της Καβάλας σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο Πολιτισμό και τον Τουρισμό αλλά και ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ τω

Από τον Δήμο Καβάλας έγινε γνωστό ότι λόγω της εκτέλεσης των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, τροποποιείται το

Δέκα ολόκληρα χρόνια ήταν κλεισμένα στα κουτιά τα έργα ενός διακεκριμένου Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς που διέπρεψε στις ΗΠΑ, του Θάσιου γλύπτη και ζωγράφου Πολύγνωτου Βαγή, τα οποία σήμερα βλέπουν και πάλι το φως.

Ο Δήμος Καβάλας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών, αποδεχόμενος την πρόταση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας, αποφάσισε να "χρωματίσει" ένα από πλέον εμβληματικά κτίρια της πόλης.

 

Ετοιμάζονται οι προθήκες στη Δημοτική Καπναθήκη Καβάλας που θα φιλοξενήσουν τα εκθέματα του διάσημου Θάσιου γλύπτη και ζωγράφου Πολύγνωτου Βαγή και του Λαογραφικού Μουσείου Καβάλας τα οποία σήμερα βρίσκονται στο Λαογραφικό Μουσείο.

Οι ζωγράφοι Κώστας Γκουρτζής και Κώστας Καμαργιάννης παρουσιάζουν την πρόσφατη δουλειά τους σε δύο παράλληλες ατομικές εκθέσεις στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

 

Ο Χρήστος Μποκόρος, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στην Καβάλα σε μια ξεχωριστή έκθεση με τον τίτλο ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ,που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη για ένα περίπου μήνα, από τις 8 Οκτωβρίου 2018 έως τις 7 Νοεμβρίου 2018.

Η έκθεση έληξε με μεγάλη επιτυχία και αφιερώθηκε στον έγκλειστο επίτιμο δημότη της Καβάλας και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Osman Kavala, τον οποίο σκοπεύουν να επισκεφθούν μέλη του Ινστιτούτου.

Έκθεση, στην οποία αναβιώνει η Turmac, μια τεράστια καπνοβιομηχανία που είχε έδρα τη σημερινή Δημοτική Καπναποθήκη

Στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας «Δρόμοι Επιβίωσης» (1-14 Μαρτίου), την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στη Δημοτική Καπναποθήκη θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κατά την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ του Ömer Asan «Πού πας αδελφέ; Μια Ιστορία Αποχωρισμού» (Κardeş Nereye? Bir Ayrilik Oykusu)την οποία θα προλογίσει ο Κυριάκος Λυκουρίνος, ιστορικός.

Η μουσειολογική μελέτη του Μουσείου Καπνού που θα μετεγκατασταθεί και θα λειτουργήσει στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα, 6 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Την έκθεση φωτογραφίας που θα λειτουργήσει μέχρι τις 14 Μαρτίου στη Δημοτική Καπναποθήκη με θέμα, «Δρόμοι Επιβίωσης» εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαρτίου ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.