ΔΕΥΑΘ

Η σύμβαση για την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο Ραχώνι της Θάσου, από τον Άι Γιάννη έως το παλαιό ελαιοτριβείο, υπεγράφη στις (09/02).

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Θάσου, Ελευθέριο Κυριακίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ, Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον Γεώργιο Μαρκογιαννάκη (εκπρόσωπο οικονομικού φορέα), η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πρίνου & Όρμου Πρίνου”, συνολικής δαπάνης 4.427.131,42 ευρώ.

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση της Σκάλας Καλλιράχης στη Θάσο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Θάσου το πρόβλημα υφίσταται από την γεώτρηση της Σκάλας Ραχωνίου μέχρι την δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης.

Έκκληση για εξοικονόμηση νερού κάνει η ΔΕΥΑ Θάσου, που σε ανακοίνωση της αναφέρει πως οι συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας τον τελευταίο χρόνο, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο υδατικό ισοζύγιο της Θάσου.

Χωρίς νερό από χθες Δευτέρα 19 Ιουνίου είναι οι οικισμοί στα ψηλά του δημοτικού διαμερίσματος Λιμεναρίων Θάσου.

Κάτω από τη γη ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου να το τοποθετηθούν οι σωλήνες ύδρευσης στα Κοίνυρα για λόγους ασφαλείας.

Σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Κωνσταντίνο Μανίτσα και τον κ. Βασίλειο Στυλιανίδη

Ανεξέλεγκτα τρέχει το πόσιμο νερό στο δρόμο εδώ και αρκετές ημέρες από μία σωλήνα που έχει σπάσει έξω από το beach bar Σαλιάρα στη Θάσο όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού και τουρίστες που συρρέουν κατά χιλιάδες για να πάνε στη διάσημη παραλία αλλά και στην παραλία Βαθύ που βρίσκεται πιο κάτω. 

Πολλά είναι τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας τα οποία σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Θεολόγο της Θάσου. Όπως αναφέρουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής στο KavalaNews.Gr καθημερινά τα περιστατικά αυξάνονται με αποτέλεσμα να έχουν προβληματίσει έντονα για τον λόγο της ταχείας εξάπλωσής τους στον πληθυσμό

Αυθαίρετο χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews η διοίκηση της ΔΕΥΑ Θάσου απατώντας στα γράφονται σχετικά με την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού λόγω υπέρβασης ορίου νιτρικών. 

Μεγάλες ποσότητες νερού έχουν χαθεί από το βράδυ της Παρασκευής εξαιτίας της βλάβης που έχει σημειωθεί στο κεντρικό αγωγό του Εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης στον Πρίνο της Θάσου.

Άρχισαν το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020 οι εργασίες αντικατάστασης του προβληματικού δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Φιλίππων. Αντίστοιχη παρέμβαση από τον ανάδοχο του συγκεκριμένου έργου, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και στο δυτικό του οικισμού