Δασαρχείο Καβάλας

Την δίωξη των αγριόχοιρων έχει δρομολογήσει το Δασαρχείο Καβάλας.

Το Δασαρχείο Καβάλας ανακοίνωσε, πως στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας και της θωράκισης των δασών, θα εκτελέσει δύο μεγάλα έργα εντός του επόμενου τριμήνου.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καβάλας σε συνεργασία τον Δήμο Καβάλας και το Δασαρχείο, κάνει κάλεσμα για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική Πανελλαδική Εκστρατεία: «Let’s Do Ιt Greece 2024”.

Απαντητικό δελτίου Τύπου, για το δημοσίευμα του Δασαρχείου Καβάλας, που υπογράφει ο αναπληρωτής Δασάρχης Καβάλας κ. Ελευθέριος Ταουσάνης στις 8 Φεβρουαρίου 2024, στέλνει ο Νίκος Δημόπουλος.

Το Δασαρχείο Καβάλας με ανακοίνωση του ενημερώνει πως απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας κάθε μετακίνηση ή πρόσβαση στα σημεία του περιαστικού δάσους της Καβάλας όπου αυτό το διάστημα γίνονται εργασίες για την απομάκρυνση ξεραμένων δέντρων, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και φύτευση νέων πεύκων.

Τα υπολείμματα υλοτομιών διαθέτει δωρεάν το Δασαρχείο Καβάλας στους κατοίκους της Καβάλας του Αμυγδαλεώνα και του Κοκκινοχώματος. Δικαιούχοι είναι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Δασαρχείο Καβάλας εφιστά την προσοχή των πολιτών που κινούνται για λόγους αναψυχής στο όρος Παγγαίο.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε με το παρόν τους κατοίκους της πόλεως της Καβάλας αλλά και κάθε αρμόδια Αρχή, Φορέα και Υπηρεσία ότι στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, αλλά και της προστασίας του μοναδικού δασικού πλούτου που διαθέτει η πόλη της Καβάλας

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν στη διάθεσή τους πρόχειρο υλοτομικό εξοπλισμό, γνωρίζουν τη διαδικασία της υλοτομίας, η υλοποίηση της οποίας αποτελεί και αποκλειστικά δική τους ευθύνη και όχημα μεταφοράς των υπολειμμάτων, θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29/10/2021 να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στους Δασοφύλακες περιοχής

"Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα της φετινής χειμερινής περιόδου και ύστερα από αυτοψίες που διενεργήθηκαν από πλευράς μας, στις περιοχές ευθύνης του Δασαρχείου Καβάλας, διαπιστώθηκαν αφενός προβλήματα προσπέλασης του οδικού δικτύου κατά θέσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών του Νομού Καβάλας Ιωάννη Καπεταγιάννη ο οποίος ζήτησε, αφενός μεν η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

κδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας διοργανώνει την Πέμπτη 21 Μαρτίου το Δασαρχείο Καβάλας σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και τη διεύθυνση Δασών Καβάλας στις 10:00 στο Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου στη Νέα Καρυά.

Για το Δασαρχείο Καβάλας προβλέπεται η πρόσληψη 37 ατόμων, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για το Δασαρχείο της Θάσου προβλέπεται η πρόσληψη 65 ατόμων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάρτηση των δασικών χαρτών του υπολοίπου των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου διοργανώνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 11:00 το Δασαρχείο Καβάλας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου δασικών υπηρεσιών. Την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Ενημέρωση για την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Δ.Κ. Καβάλας του Δήμου Καβάλας καθώς και των Δ.Κ. Ελευθερούπολης και Ν. Περάμου και των Τ.Κ. Ελευθερών, Αγ. Ανδρέα και Ν. Ηρακλείτσας, του Δήμου Παγγαίου της Π.Ε. Καβάλας πραγματοποιεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 9:00 το Δασαρχείο στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου των Δασικών Υπηρεσιών της Καβάλας. Την ενημέρωση μπορεί να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται.

Ενημερωτική εκδήλωση για τον κανονισμό ξυλείας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δασαρχείου Καβάλας