Αθλητικά Σωματεία

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ενημέρωσε πως την Τρίτη 12 Μαρτίου, όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία θα λάβουν την επιχορήγηση που δικαιούνται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και πως τα σωματεία που εδρεύουν στα νησιά και οι σύλλογοι ΑΜΕΑ θα λάβουν χρηματοδότηση προσαυξημένη κατά 50%.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης ενημέρωσε πως θα γίνει αύξηση 50% στη φετινή χρηματοδότηση για τα αθλητικά σωματεία που βρίσκονται σε νησιά.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτης (16/2) υπερψηφίσθηκε η πρόταση της Διοίκησης του Δήμου για την Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκκλησιαστικών Ενοριών και Αθλητικών Σωματείων - Συλλόγων της Θάσου με το ποσό των 500€.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε σήμερα γραπτώς αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη με το οποίο του ζητά να ενσκύψει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των ημι-επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών όλων των αθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών, και ως συνέπεια και τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.  

 

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου οι καταβολές της α’ φάσης, από 2.500 ευρώ σε κάθε σωματείο και έως 16.500 ευρώ για εκείνα που καλλιεργούν παραπάνω από ένα αθλήματα. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, στα δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία, βάσει της Κοινής Απόφασης (ΦεΚ Β’, 5462/10-12-2020