Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης κατέθεσε σήμερα γραπτώς αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη με το οποίο του ζητά να ενσκύψει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των ημι-επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών όλων των αθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών, και ως συνέπεια και τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.  

 

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τους αθλητές των υψηλών κατηγοριών, υπάρχουν εξίσου επαγγελματίες αθλητές στις υπόλοιπες κατηγορίες του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Πολλοί από αυτούς, αν όχι οι περισσότεροι, βιοπορίζονται αποκλειστικά από αυτή τους την ασχολία, επενδύουν χρόνο και χρήμα στη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης και προσφέρουν υψηλής ποιότητας θέαμα, όπως π.χ. στη Α2 (ανδρών/γυναικών), Β’ και Γ’ κατηγορία (μπάσκετ), στη Football League (ποδόσφαιρο), Α1 και Α2 (βόλλεϋ) κ.α.

 

Ειδικότερα δε η Π.Ε. Καβάλας εκπροσωπείται επάξια σε όλες τις μικρότερες κατηγορίες από πλήθος ερασιτεχνικών σωματείων που επενδύουν στην άθληση και την ευγενή άμιλλα των νέων.

 

Με βάση τα ανωτέρω, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να βοηθηθούν οι αθλητές και τις αθλήτριες που βιοπορίζονται από τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό με την ένταξη τους στα μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την πανδημία. Με αυτόν τον τρόπο θα στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό και οι αθλητικοί σύλλογοι έτσι ώστε να συνεχίσουν να εκπροσωπούν επάξια τις πόλεις τους.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Έχοντας διατελέσει προπονητής καλαθοσφαίρισης γνωρίζω από κοντά το μεράκι αλλά και το μεγάλο ρίσκο που διατρέχουν οι επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες. Επίσης, βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τους αθλητικούς συλλόγους της Π.Ε. Καβάλας και γνωρίζω ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ευελπιστώ πως ο Υφυπουργός θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι προσπάθειες συνεχίζονται…»

 

(δελτίο Τύπου)