«Για την εγκατάλειψη που αισθάνονται οι πολίτες του Νευροκοπίου δεν φταίνε τα 170 χιλιόμετρα που το χωρίζουν με την έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή αλλά η πλήρης απραξία της απερχόμενης διοίκησης σε επίπεδο υποδομών και τεχνικής υποστήριξης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής μετά την περιοδεία του στο νομό Δράμας.

 

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ο κ. Σιμιτσής επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά του Νευροκοπίου και συνομίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι αγρότες της περιοχής. Μείζον πρόβλημα, για το οποίο επείγει η αντιμετώπισή του, είναι οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την εγγύτητα της περιοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αφού υπάρχει καθημερινή «διαρροή» που επιδεινώνει τα ήδη χαμηλά επίπεδα σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Περιφέρειάς μας.

 

Ο Κωστής Σιμιτσής συνάντησε στο δημαρχείο και τον δήμαρχο Νευροκοπίου Βασίλη Γιαννόπουλο με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή λόγω της εγκατάλειψής της από τους νέους και τη σταδιακή ερήμωση των χωριών. Η συζήτηση εστίασε στους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια μπορεί να λύσει προβλήματα στην τεράστια και απομονωμένη από τα περισσότερα δίκτυα μεταφορών γεωγραφική έκταση του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

 

Το μεσημέρι, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση» παρουσίασε στην πόλη της Δράμας τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης. Μεταξύ άλλων, παρών ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Κοτρίδης ο οποίος δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, σχολιάζοντας την ενθουσιώδη και πέραν των προσδοκιών υποδοχή που είχε το κλιμάκιο των υποψηφίων κατά την περιοδεία στο λεκανοπέδιο Νευροκοπίου. «Πιστεύω ότι θα πιάσουμε υψηλό ποσοστό, έμειναν 10 μέρες εκλογικού αγώνα και τώρα θα κάνουμε το κάτι παραπάνω» είπε ο κ. Κοτρίδης. 

 

Το τοπικό ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας απαρτίζεται από τους εξής: 

1. Δεμερτζή Μαρία του Φωτίου

2. Εκιζίδης Παύλος του Παναγιώτη

3. Ζιμπίδης Γεώργιος του Ιωάννη

4. Κάλφα Γεωργία του Δημητρίου

5. Κερτίκης Χαράλαμπος του Χρήστου

6. Μπενάζη Χρυσή του Ευαγγέλου

7. Νίκογλου Παύλος του Δημητρίου

8. Ποτούρης Παντελής του Ιωάννη

9. Τερζής Ανέστης του Αγγέλου