Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το παιδί και την οικογένεια, σας προσκαλούν στην ομιλία του Καβαλιώτη ιστορικού Κυριάκου Λυκουρίνου με θέμα τις «Άγνωστες πτυχές της τραγωδίας του Ελληνισμού της περιοχής μας».

 

Η δεύτερη Βουλγαρική κατοχή στην Καβάλα και στην Ανατολική Μακεδονία (1916-1918) δεν συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της ιστορικής έρευνας. Έτσι τα φοβερά γεγονότα αγνοήθηκαν και η μνήμη τους παραμένει ζωντανή μόνο στις κοινότητες των γηγενών της περιοχής μας.
Τελευταία όμως, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων, η αποσιώπηση και η άγνοια υποχωρούν και η έρευνα προωθείται με εργασίες ιστορικών στην ΔΡΑΜΑ, στις ΣΕΡΡΕΣ και στην ΚΑΒΑΛΑ.

 

Η μοίρα των νεαρών γυναικών, των ορφανών παιδιών και των απαχθέντων ανηλίκων κατά την διάρκεια της Κατοχής και τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση, 1918-1921 δεν πρέπει να ξεχαστεί.

 

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η προαιρετική σας  προσφορά σε είδη προσωπικής υγιεινής, όπως σαπούνια ,σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.τ.λ, θα βοηθήσει τις οικογένειες που στηρίζονται από τον σύλλογο ΠΝΟΗ.

 

(Δελτίο Τύπου)