δημοτική βιβλιοθήκη

Ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «πυρκαγιές ηλεκτρικών αυτοκινήτων» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14, Μαρτίου.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Θεοφανέλη, «ΤΟ ΤΆΜΑ»

Σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης η Θασιακή Ένωση Καβάλας παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό».  

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, το βιβλιοπωλείο Εκλογή και οι Εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό»

Η δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις πηγή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ταρασίας Γεωργιάδου με τίτλο «Που είσαι ρε;».

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023, το μουσικό εργαστήριο για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξερευνώντας τη μουσική».

 

Ένα διαφορετικό εργαστήρι για παιδιά διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο».

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 από τον Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας, ημερίδα με τίτλο "Η Εκκλησιαστικη Μουσική της Σμύρνης (1800-1922)".

Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας φιλοξενήθηκε μια ομάδα παιδιών του ΚΔΑΠ Καβάλας «Το Δέντρο»

Την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 με μια εκδήλωση για παιδιά.

Διάλεξη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας διοργάνωσε ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας στη δημοτική Βιβλιοθήκη στις 8 Φεβρουαρίου 2023. 

Πολιτική εκδήλωση αλλά και κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Καβάλας.

Ένα πρωτότυπο εργαστήρι φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου, στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης "Βασίλης Βασιλικός"!

Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Βιβλιοθήκης είναι υπόθεση όλων!

Οι ζωγραφιές περίπου 200 παιδιών, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, εκτέθηκαν την Παρασκευή 1 Ιουλίου σε ισόγεια αίθουσα της «Μεγάλης Λέσχης».

Ο διαγωνισμός ορθογραφίας «επέστρεψε» στην Καβάλα

Μια φορά κι έναν καιρό, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι «Παραμυθάδες» πήραν μικρά έλατα

Κάποιοι έβαλαν στο στόχαστρο τα λουλούδια της δημοτικής βιβλιοθήκης καθώς όπως καταγγέλλει η διευθύντρια Κατερίνα Κουμανίδου το τελευταίο διάστημα όσα λουλούδια φυτεύονται στις γλάστρες στον περίβολο της βιβλιοθήκης την επόμενη ημέρα έχουν εξαφανιστεί. 

"Η αντιπαράθεση και το κλίμα διχασμού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες για το όνομα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πρέπει να τελειώνει" τονίζει ο Μάκης Παπαδόπουλος.

 

«Είχα πει όταν δόθηκε το όνομά μου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ότι αυτή η τιμή, να της δώσουν το όνομά μου, για μένα ήταν ισάξια

Η συγκεκριμένη βαλίτσα, με τη χρήση διαδραστικού παιχνιδιού και αντιγράφων από εκθέματα του Κυκλαδικού Πολιτισμού και από αγγεία της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τις συλλογές του μουσείου, να ανακαλύψουν την ιστορία και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου

«Κατάληψη» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας έκαναν μικροί μαθητές οι οποίοι κοιμήθηκαν στρωματσάδα αφού πρώτα έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» αξιοποιεί τον υπαίθριο χώρο της διοργανώνοντας βραδιές για μικρούς και μεγάλους.

 

Για φαντάσου... Αν μπορούσες να ακούσεις τη φωνή των λουλουδιών ή των αστεριών... Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέχρι τον Άρη και να δεις πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί!

Σελίδες