Παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θάσου, ένα συσσωρευμένο έλλειμμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αναλάβαμε τη διαχείριση ενός Δήμου χρεοκοπημένου και μέσα σε λίγα χρόνια νοικοκυρέψαμε το ταμείοτου. Από την χρεοκοπία και την ανυποληψία, φτάσαμε σήμερα σε έναν Δήμο εύρωστο, παραγωγικό και κυρίως έναν Δήμο – επενδυτή, που πολλαπλασιάζει την αξία όσων πληρώνουν οι δημότες. 

                                                    

Καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια να μηδενίσουμε το χρέος του Δήμου, να σταματήσουμε όλες τις κατασχέσεις από τις παλιές οφειλές και σήμερα να έχουμε και πλεόνασμα δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ

 

Αποπληρώσαμε χρέη τριών δεκαετιών, ακόμη κι από την εποχή των Κοινοτήτων, αποκαταστήσαμε την εικόνα του Δήμου, ο οποίος έχει ξανά «πρόσωπο» σε προμηθευτές και συνεργάτες. Βάλαμε τάξη στον Δήμο, σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ του δημότη, σε μια περίοδο μνημονίων και λιτότητας που το κράτος δίνει επιχορήγηση μειωμένη κατά 80% σε σχέση με όσα έδινε πριν αναλάβουμε. 

 

Επαναφέραμε έναν σχεδόν ετοιμοθάνατο Δήμοσε συνθήκες κανονικότητας, υλοποιώντας ταυτόχρονα μεγάλα έργα υποδομών που η Θάσος δεν είχε δει επί δεκαετίες, όπως οι βιολογικοί της καθαρισμοί. Από έναν Δήμο μπαταχτσή, φτάσαμε σήμερα σε έναν Δήμο υγιή, που παράγει πλούτο, που μεγαλώνει την περιουσία του αντί να κινδυνεύει με πλειστηριασμούς. Έναν Δήμο που για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει έσοδα από τα υπερκέρδη των ναυτιλιακών, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. 

 

Στη θέση της καταχρεωμένης ΤΕΧΑ που κόντευε να χάσει από κατασχέσεις τα κάμπινγκ του Δήμου, δημιουργήσαμε από το μηδέν την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία, ένα αναπτυξιακό εργαλείο που παράγει πλούτο. 

 

Τώρα που ο Δήμος μας στάθηκε και πάλι στα πόδια του, δεν θα αφήσουμε αυτούς που τον κατέστρεψαν οικονομικά να τον λεηλατήσουν ξανά. Συνεχίζουμε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ τον αγώνα να μην ξαναπέσει ο Δήμος σε λαίμαργα στόματα. Σε ανθρώπους που δεν σεβάστηκαν τίποτα. 

 

Ζητούμε από τους Θάσιους την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ. Ζητούμε να στηρίξουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα των επόμενων ετών, το Project2020, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.project2020.gr

 

Κώστας Χατζηεμμανουήλ 

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου 

Επικεφαλής του συνδυασμού «Μόνο για τη Θάσο»