Βαγγέλης Παππάς: «η δήμαρχος παραδέχθηκε ότι προσλαμβάνει μέλη της παράταξής της στο Δήμο. Αυτά τελειώνουν στις 26 Μαΐου»

 

Σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η φάμπρικα των ομήρων για ένα κομμάτι ψωμί, που έχει στήσει η απερχόμενη δήμαρχος Καβάλας. Μετά την καταγγελία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιλογή των εποχιακών υδρονομέων άρδευσης, η δήμαρχος παραδέχθηκε ότι μέσα στους επιλεγέντες περιλαμβάνονται και υποψήφιοι με το συνδυασμό της αλλά ακόμη κι εν ενεργεία σύμβουλοί της. 

 

Με κυνισμό και χωρίς καμία ντροπή, η δήμαρχος παραδέχθηκε αυτό που η ΚΑΠ καταγγέλλει εδώ και καιρό: για να πιάσει κάποιος δουλειά στο Δήμο, για να εξασφαλίσει ένα μεροκάματο για την οικογένειά του, πρέπει να μπει με το στανιό υποψήφιος στο συνδυασμό της κ. Τσανάκα. 

 

Η απερχόμενη δήμαρχος είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένηαπέναντι στους Καβαλιώτες και ειδικά στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Αντί να εφαρμόσει αυστηρώς κοινωνικά κριτήρια και να στηρίξει αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, έχει μετατρέψει τον Δήμο σε έναπαραμάγαζο εξυπηρέτησης φίλων και κολλητών

 

Οι προσλήψεις εκλεγμένων και υποψηφίων συμβούλων στο Δήμο Καβάλας, δεν έχει μόνο ηθικές προεκτάσεις. Άλλωστε η ηθική είναι κάτι που το έχει ξεχάσει η απερχόμενη δημοτική αρχή, όταν η ίδια η δήμαρχος αποκάλεσε τις άνεργες μητέρες εν δυνάμει πόρνες. Υπάρχουν και νομικά ζητήματα καθώς μέσα στους «δικούς της» που επέλεξε η απερχόμενη διοίκηση, περιλαμβάνονται και άνθρωποι που δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια, χωρίς να δίνεται η απαιτούμενη από το νόμο ειδική αιτιολόγηση. 

 

Η πολιτική πρόταση της ΚΑΠ για το θέμα αυτό, έχει διατυπωθεί πολλές φορές δημοσίως, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας (είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.kapdimoukavalas.gr) και μιλά για την σύσταση Γραφείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Απασχόλησης, μιας δημοτικής δομής που θα λειτουργεί από διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα σέβεται την αξιοπρέπεια κάθε δημότη. 

 

Εκεί ζητάμε να ενσωματώνονται όλες οι κοινωνικές πολιτικές (τρόφιμα, οικονομική στήριξη, εργασία) και με αυτό το Γραφείο εγγυώμαστε ότι κανένας δημότης με ανάγκη δεν θα χάνει τα δικαιώματά του επειδή δεν είχε επαρκή πληροφόρηση ή επειδή δεν είχε «άνθρωπο μέσα» ή επειδή δεν ήταν υποψήφιος ή εκλεγμένος με την κάθε κυρία Τσανάκα

 

Αυτό που σήμερα ψέλισσε η δήμαρχος, ότι λόγω Κλεισθένη θα αναγκαστούμε από Σεπτέμβρη να λειτουργήσουμε αυτή τη δομή με διαπαραταξιακή επιτροπή, αφού η απλή αναλογική θα της στερήσει το καταχρηστικό «δικαίωμα» να κάνει ό,τι της καπνίσει, αποτελεί δυστυχώς άλλη μια θλιβερή ομολογία ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε ως σουλτάνος

 

Αυτόν τον κατήφορο του Δήμου θα τον σταματήσουν οι δημότες του Δήμου Καβάλας στις 26 Μαΐου, επιλέγοντας την ΚΑΠ που όλα αυτά τα χρόνια εντοπίζει και τολμά να αναδείξει αυτές τις αδικίες, απαιτώντας τήρηση της νομιμότητας και πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη

 

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία μέρα να συνεχιστεί αυτός ο σκοταδισμός που γυρνάει την Καβάλα πολλά χρόνια πίσω

 

Οι τακτικές της κ. Τσανάκα και των αυλικών της έχουν ήδη καταδικαστεί από την κοινωνία. Τώρα θα πάρουν και ηχηρή απάντηση στις κάλπες.